286 νέες θέσεις σε Αστυνομία και Πυροσβεστική εντός Μαρτίου

police θέσεις εργασίας

Εντός Μαρτίου προκηρύσσονται 286 νέες θέσεις στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, με την επιτροπή προσλήψεων να έχει πιάσει ήδη δουλειά.

Η Βουλή έχει αποδεσμεύσει 200 θέσεις αστυφυλάκων, 56 θέσεων πυροσβεστών και 30 θέσεων ειδικών αστυνομικών. Οι θέσεις αυτές έχουν κενωθεί μετά από αφυπηρετήσεις, ενώ οι κενές θέσεις στην Αστυνομία είναι πολύ περισσότερες. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζονται τα διαδικαστικά, ώστε να γίνει η προκήρυξη των θέσεων.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί φέτος θα είναι η ίδια με αυτήν που εφαρμόστηκε από πέρσι, δηλαδή, θα γίνονται δεκτές αιτήσεις μόνο ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος «Αριάδνη».

Εκτός από τις γραπτές εξετάσεις, οι υποψήφιοι θα περάσουν από μια σειρά δοκιμασιών, οι οποίες εν πολλοίς θα καθορίσουν και το κατά πόσον θα είναι υποψήφιοι για να φορέσουν τη στολή του αστυνομικού. Όπως διαπιστώθηκε πέρσι, οι περισσότεροι υποψήφιοι κόβονται λόγω του δείκτη μάζας σώματος, της δοκιμασίας στον δρόμο αντοχής και στη δύναμη χειρός.

Οι υποψήφιοι αστυνομικοί θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένο δείκτη μάζας σώματος και όσοι έχουν περιττά κιλά αυτομάτως αποκλείονται από τη διαδικασία. Σύμφωνα με τις νέες διαδικασίες που ψήφισε η Βουλή, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες υποψήφιοι για πρόσληψη στην Αστυνομία, θα πρέπει να περάσουν από συγκεκριμένες δοκιμασίες σε συγκεκριμένο χρόνο, διαφορετικά αυτόματα θα αποκλείονται.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περάσουν από ψυχομετρικά τεστ, για να διαπιστωθεί για το τι άτομο πρόκειται. Στο παρελθόν είχε φανεί ότι άτομα που φόρεσαν τη στολή παρουσίασαν ψυχολογικά προβλήματα και αναγκάστηκε η υπηρεσία να τους αποδεσμεύσει.

Τα ψυχομετρικά τεστ, εκτός από το γεγονός ότι θα δείξουν κατά πόσον κάποιος υποψήφιος είναι σε θέση να φορέσει τη στολή του αστυνομικού, θα διαφανεί αν είναι επιρρεπής σε θέματα διαφθοράς.

Πηγή: Philenews