7 τροφές με αρνητικές θερμίδες που καίνε το λίπος και βοηθούν στο αδυνάτισμα

Οι τροφές με αρνητικές θερμίδες δεν μας βοηθούν απλώς να έχουμε μία άψογη σιλουέτα, αλλά αποτελούν εξαιρετικούς συμμάχους για τη διατήρηση

7 41 ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ, ΑΨΟΓΗ ΣΙΛΟΥΕΤΑ, ΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ, ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ

Οι τροφές με αρνητικές θερμίδες δεν μας βοηθούν απλώς να έχουμε μία άψογη σιλουέτα, αλλά αποτελούν εξαιρετικούς συμμάχους για τη διατήρηση της χοληστερίνης σε υγιή επίπεδα.

Όταν θέλετε να χάσετε βάρος, πρέπει ν’ ακολουθείτε ένα πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής. Δώστε λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή στις παρακάτω συνταγές.

Συγκεκριμένα, το σώμα σας θα χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια από εκείνη που περιέχουν. Για να τις χωνέψει, θα καταφύγει σε θερμίδες που είναι ήδη αποθηκευμένες σε αυτό.

Τροφές με αρνητικές θερμίδες: Σπαράγγια

7 37 ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ, ΑΨΟΓΗ ΣΙΛΟΥΕΤΑ, ΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ, ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ

Οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα σπαράγγια διαθέτουν διουρητικές, αντιβηχικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επιπλέον όμως τα σπαράγγια ανήκουν στις τροφές αυτές. Είτε φρέσκα είτε σε κονσέρβα, είτε ψητά είτε βραστά, μπορούν να σας ωφελήσουν πολύ.

Όμως μην τα τηγανίζετε και μην τα μαγειρεύετε με βούτυρο, σάλτσες κ.λπ., επειδή σε αυτήν την περίπτωση δεν αποτελούν πλέον τροφή με αρνητικές θερμίδες αλλά ένα γεύμα με πολλά λιπαρά.

Λάβετέ το υπόψη σας αυτό και απολαμβάνετε τα πολύ υγιεινά σπαράγγια βραστά.

Τροφές με αρνητικές θερμίδες: Μελιτζάνα

Η μελιτζάνα είναι ακόμα ένα νόστιμο λαχανικό με αρνητικές θερμίδες όταν είναι ψητή ή σε μορφή πουρέ.

Ταιριάζει τέλεια με το κρέας και το ψάρι εξασφαλίζοντας λαχταριστά, θρεπτικά γεύματα με λίγες θερμίδες.

Έχει γεύση που ανοίγει την όρεξη και είναι πολύ πιο υγιεινή από τα αλλαντικά.

Τροφές με αρνητικές θερμίδες: Τοματίνια

Τα τοματίνια, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά στις σαλάτες, διαθέτουν πολύ ενδιαφέρουσες ιδιότητες που τα καθιστούν πολύ πιο ωφέλιμα από τις συνηθισμένες τομάτες. Περιέχουν πολύ λιγότερα σάκχαρα από τις γνωστές παραδοσιακές τομάτες.

Επίσης τα τοματίνια περιέχουν πολύ περισσότερες βιταμίνες και αποτελούν ακόμα ένα παράδειγμα τροφής με αρνητικές θερμίδες.

Χάρη σε όλες τους τις ωφέλειες τα τοματίνια θα γίνουν το κορυφαίο συστατικό στις σαλάτες σας.

Τροφές με αρνητικές θερμίδες: Παντζάρια

7 38 1 ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ, ΑΨΟΓΗ ΣΙΛΟΥΕΤΑ, ΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ, ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ

Τα παντζάρια επίσης ανήκουν στις τροφές αυτές. Είναι τέλεια στις σαλάτες και συνδυάζονται ιδανικά με φρούτα και άλλα λαχανικά σε χυμούς.

Μπορούν να καταναλωθούν ωμά ή μαγειρεμένα.

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε το λαχανικό αυτό σαν κύριο συστατικό σε πουρέ συνοδευόμενο από άλλα λαχανικά όπως πράσα ή καρότα.

Θα έχετε ένα υγιεινό πιάτο με λίγες θερμίδες πολύ ωφέλιμο για τον οργανισμό σας.

Τροφές με αρνητικές θερμίδες: Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι ένα από τα πιο γευστικά και ξεχωριστά λαχανικά που μπορούμε να βρούμε.

Είναι καλύτερα να το τρώτε βρασμένο, καθώς έτσι διατηρούνται όλες οι θρεπτικές ουσίες του, χωρίς να προσθέτετε λιπαρά που θα μπορούσαν να εξουδετερώσουν τις ωφέλιμες ιδιότητές του.

Το ψήσιμο είναι ακόμα μια καλή επιλογή. Όσον αφορά στους συνδυασμούς του, μόλις το μαγειρέψετε μπορείτε να το συνοδεύσετε με αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή σουσάμι με μπαχαρικά.

Τροφές με αρνητικές θερμίδες: Καρότα

7 39 ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ, ΑΨΟΓΗ ΣΙΛΟΥΕΤΑ, ΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ, ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ

Μεταξύ αυτών τα καρότα είναι από τα πιο νόστιμα και έχουν πολλές χρήσεις στην κουζίνα.

Μία επιλογή είναι να τα τρίψετε μέσα σε ένα χυμό με πορτοκάλι και γκρέιπφρουτ για να φτιάξετε ένα αποτοξινωτικό ρόφημα.

Το λαχανικό αυτό επίσης διεγείρει την παραγωγή βήτα-καροτίνης από τον οργανισμό, της βιταμίνης που επιταχύνει την παραγωγή μελανίνης.

Τα καρότα ανήκουν στις καλύτερες και πλέον συνιστώμενες τροφές που εξασφαλίζουν στο δέρμα σας την προστασία που χρειάζεται.

Τροφές με αρνητικές θερμίδες: Αγκινάρα

7 40 ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ, ΑΨΟΓΗ ΣΙΛΟΥΕΤΑ, ΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ, ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ

Η αγκινάρα είναι ακόμα μία τροφή της κατηγορίας αυτής και είναι νοστιμότατη ωμή με φρέσκια σως βινεγκρέτ ή βραστή με μια καλή δόση ελαιόλαδο.

Οι καρδιές αγκινάρας αποτελούν ακόμα μία καλή επιλογή που μπορείτε να βρείτε σε κονσέρβα.

Πρόκειται για μία από τις πιο ισορροπημένες τροφές, η οποία μειώνει την ποσότητα των τριγλυκεριδίων που συσσωρεύονται στο αίμα.

Το γεγονός αυτό καθιστά την αγκινάρα ένα τέλειο όπλο για την καταπολέμηση της χοληστερίνης, καθώς η αγκινάρα συμβάλλει στη μείωση της κακής χοληστερίνης (LDL) και αυξάνει την επονομαζόμενη καλή χοληστερίνη (HDL).

 
via