Έτσι καίει λιγότερο το κλιματιστικό: Αuτό είναι το μεγάλο λάθος, που κάνουμε όλοι με τα νερά από το σωληνάκι

Το κλιματιστικό είναι η μόνη λύση τις ημέρες του καύσωνα, ωστόσο, εγκυμονεί πολλούς κινδύνους και αερογενείς λοιμώξεις, όπως υπογραμμίζει

etsi kaiei ligotero to klimatistiko auto einai to megalo lathos poy kanoyme oloi me ta nera apo to solinaki ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ, ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΛΑΘΗ

Το κλιματιστικό είναι η μόνη λύση τις ημέρες του καύσωνα, ωστόσο, εγκυμονεί πολλούς κινδύνους και αερογενείς λοιμώξεις, όπως υπογραμμίζει υγιεινολόγος.

Συγκεκριμένα, ο υγιεινολόγος και λέκτορας υγιεινής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Κώστας Ντελέζος, μιλώντας στην ΕΡΤ, εφιστά τους κινδύνους και τις αερογενείς ασθένειες που μεταφέρουν τα κλιματιστικά κατά τη χρήση τους και ανέφερε τρόπους αποφυγής και οδηγίες σωστής χρήσης τους.

Όπως υπογράμμισε «πρέπει να εφαρμόζουμε την οδηγία 24/7, να βάζουμε δηλαδή το κλιματιστικό σε μια συνεχή μέτρια λειτουργία, έτσι ώστε να μην αναπτυχθούν ιοί».

Η λειτουργία αυτή, μάλιστα, είναι και οικονομική, γεγονός που την καθιστά ακόμη πιο χρήσιμη, λόγω των αυξημένων τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Και συμπληρώνει «προτιμούμε τα αερόψυκτα κλιματιστικά και όχι τα υδρόψυκτα κλιματιστικά, γιατί με τα υδρόψυκτα μεταδίδονται περισσότερα μικρόβια».

Το συχνότερο λάθος που κάνουμε με το κλιματιστικό

Σχετικά με τη χρήση των κλιματιστικών στο σπίτι, ο κ. Ντελέζος επεσήμανε ότι «το συχνότερο λάθος που κάνουμε είναι να συγκεντρώνουμε τα νερά από το σωληνάκι του aircondition έξω στο μπαλκόνι, ενώ πρέπει τα νερά να πηγαίνουν κατευθείαν στην αποχέτευση».

 

via: Enimerotiko