Καθαρίστε τα μάρμαρα από λίπη και σημάδια σε 2 απλά βήματα και κάντε την κουζίνα να λάμπει σαν καινούρια

Λεκέδες σε μάρμαρο: Το μάρμαρο είναι ευαίσθητο τόσο σε γρατσουνιές, όσο και σε λεκέδες. Το μάρμαρο απορροφά πολύ εύκολα τα υγρά.

vid 2 Καθαριότητα, λεκέδες, Σπίτι

Λεκέδες σε μάρμαρο: Το μάρμαρο είναι ευαίσθητο τόσο σε γρατσουνιές, όσο και σε λεκέδες. Το μάρμαρο απορροφά πολύ εύκολα τα υγρά που έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν σημάδια στην επιφάνειά του. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε προβλήματα στο σπίτι, με διάφορα είδη λεκέδων, δεν έχετε παρά να διαβάσετε τις ακόλουθες οδηγίες. Αναλυτικότερα κόλπα για την καθαριότητα:

– Λεκέδες με βάση το λάδι: Το λίπος, το μαγειρικό λάδι, το γάλα, το φυστικοβούτυρο, οι κρέμες, τα καλλυντικά και άλλα προϊόντα με βάση το λάδι διεισδύουν εύκολα στην πορώδη δομή του μαρμάρου και αφήνουν επίμονους λεκέδες που σκουραίνουν την επιφάνειά του.

Δοκιμάστε να καθαρίσετε την περιοχή με ένα μαλακό, υγρό καθαριστικό αναμεμειγμένο με αρκετές σταγόνες αμμωνίας. Αν το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό χρησιμοποιείστε οξυζενέ ( προσοχή όχι αυτό της βαφής) που μπορείτε να το βρείτε σε φαρμακεία.

vid 1 Καθαριότητα, λεκέδες, Σπίτι

– Λεκέδες από ροφήματα: Πρόκειται για εκείνους που προέρχονται από καφέ, τσάι, κρασί, τρόφιμα και άλλες οργανικές ουσίες είναι σχετικά εύκολο να αφαιρεθούν. Φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό, απλώστε την στο λεκέ και σκεπάστε την με μια πλαστική σακούλα. Αφήστε να δράσει για τουλάχιστον ένα 24ωρο και στη συνέχεια αφαιρέστε τη μαγειρική σόδα με ένα σγουγγάρι.

– Λεκέδες από σαπούνι: Το σαπούνι συσσωρεύεται στους πόρους του μαρμάρου λεκιάζοντας γρήγορα τις επιφάνειες. Επομένως, τοίχοι ντους, δάπεδα μπάνιου και νιπτήρες και άλλα μαρμάρινα κομμάτια που έρχονται σε επαφή με σαπουνόνερο, χρειάζονται συχνό καθαρισμό. Ευτυχώς, είναι αρκετά εύκολη η αφαίρεση των λεκέδων σαπουνιού από μάρμαρο – απλώς προσθέστε μισό φλιτζάνι αμμωνία σε λίγο νερό και σκουπίστε τις επιφάνειες. Προσέξτε, ωστόσο, να μη χρησιμοποιείτε υπερβολική ποσότητα αμμωνίας καθώς μπορεί να επηρεάσει τη μαρμάρινη επιφάνεια.

 
via