Καθαρίστε το πλυντήριο ρούχων από βρωμιές και μούχλα με 2 φθηνά υλικά που έχετε στην κουζίνα σας

Τόσο η μαγειρική σόδα όσο και το λευκό ξύδι μπορούν να αγοραστούν πολύ οικονομικά και μπορούν να κάνουν θαύματα όταν πρόκειται

pos na katharisete to plyntirio me dyo oikonomika proionta poy vriskontai sto ntoylapi tis koyzinas 1 ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΡΟΥΧΩΝ, ΛΕΥΚΟ ΞΥΔΙ, μαγειρική σόδα, πλυντηριο

Τόσο η μαγειρική σόδα όσο και το λευκό ξύδι μπορούν να αγοραστούν πολύ οικονομικά και μπορούν να κάνουν θαύματα όταν πρόκειται για τον καθαρισμό του πλυντηρίου ρούχων σας.

Χάρη στα υψηλά επίπεδα οξικού οξέος, το λευκό ξύδι μετατρέπεται σε ένα ισχυρό καθαριστικό που σκοτώνει τα μικρόβια, ξεφορτώνεται τις οσμές, ξεπλένει τη βρωμιά και αφαιρεί τα άλατα.

Επίσης, η μαγειρική σόδα είναι αλκαλική και διαλύει οργανικές ενώσεις όπως η βρωμιά και το λίπος χωρίς κατά τον καθαρισμό να αφήνει γρατζουνιές στις επιφάνειες.

Συνεπώς, για να καθαρίσετε το πλυντήριό σας σε ένα μπουκάλι ψεκασμού τοποθετήστε λευκό ξύδι και σόδα. Ανακαινίστε καλά και το υγρό σας είναι έτοιμο. Στη συνέχεια θα χρειαστείτε ένα μαλακό πανί με μικροϊνες και μια οδοντόβουρτσα. Ψεκάζοντας το τύμπανο του πλυντηρίου με το υγρό και τρίβοντας το με μια οδοντόβουρτσα και ένα πανί θα αφαιρέσετε τα άλατα, τα υπολείμματα σαπουνιού και αλάτων. Αν τα άλατα είναι πολλά ρίξτε δυο φλιτζάνια τσαγιού στη θήκη του απορρυπαντικού και κάντε μια πλύση με ζεστό νερό χωρίς ρούχα και σαπούνι.

Στη συνέχεια, σκουπίστε γύρω από το εσωτερικό του τυμπάνου σας χρησιμοποιώντας ένα πανί μικροϊνών.

Επίσης, για να καθαρίσετε τα άλατα τη βρωμιά καθώς και τα υπολείμματα σαπουνιού από το φίλτρο χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί το οποίο θα έχετε προηγουμένος βουτήξει σε λευκό ξύδι, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδαςexpress.co.uk.

 

via: Enimerotiko