«Καζάνι που βράζει» και σήμερα η Κύπρος με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 42 °C

ImageHandler 1 6 θερμοκρασία, Καιρός

Πορτοκαλί προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία για ψηλές θερμοκρασίες σήμερα.

Η προειδοποίηση έχει ισχύ από τις 13:00 π.μ. σήμερα έως και τις 17:00 μ.μ και σύμφωνα με τις προβλέψεις η μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό θα κυμανθεί γύρω στους 42 βαθμούς κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού

Εποχική χαµηλή πίεση και θερµή αέρια µάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί θαλάσσιοι, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν µετά το µεσηµέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 42 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 34 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς, 2 µε 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 24 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 22 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα παραµείνει κυρίως αίθριος, ενώ το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις απογευµατινές ώρες θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ορεινά.

Η θερµοκρασία αναµένεται να σηµειώσει µικρή άνοδο κατά το τριήµερο, ιδιαίτερα στα ορεινά ή και στο εσωτερικό, για να κυµανθεί γενικά αισθητά πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Famagusta.News