Λεπτή μετά τα 40: 6 διατροφικοί κανόνες για να μην πάρετε βάρος καθώς μεγαλώνετε

lepti meta ta 40 6 diatrofikoi kanones gia na min parete varos kathos megalonete ΔΙΑΤΡΟΦΗ, κανόνες, ΚΙΛΑ

Διατροφή μετά τα σαράντα: Μετά την ηλικία των σαράντα ετών, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να ελέγξουν, το βάρος τους. Αυτό, διότι χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια από ένα άτομο αυτής της ηλικίας. Σε περίπτωση που θέλετε να διατηρήσετε το βάρος σας και να μην αυξήσετε τα κιλά σας δεν έχετε παρά να ρίξετε μία ματιά στην ακόλουθη λίστα. Αναλυτικότερα:

Διατροφή μετά τα σαράντα: Ακολουθούν πέντε κανόνες για να μην παίρνετε κιλά

– Ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά. Σημαντική είναι και η βιταμίνη Ε που προλαμβάνει το οίδημα στο στήθος που προκαλεί το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο. Καλές πηγές είναι τα αμύγδαλα, το αβοκάντο, τα φυτικά έλαια, η μαλακή μαργαρίνη και ο λιναρόσπορος. Το ασβέστιο μειώνει τις εξάψεις και βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα, στους ξηρούς καρπούς, στα πράσινη φυλλώδη λαχανικά και σε λιπαρά ψάρια.

110 ΔΙΑΤΡΟΦΗ, κανόνες, ΚΙΛΑ

– Μειώστε στο ελάχιστο τα κορεσμένα λιπαρά και αυξήστε το ελαιόλαδο που κάνει καλό στο καρδιαγγειακό σύστημα. Μην ξεχνάτε τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και το φολικό οξύ που περιορίζουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Καλές πηγές είναι τα λιπαρά ψάρια, οι σπόροι και η μαλακή μαργαρίνη.

111 ΔΙΑΤΡΟΦΗ, κανόνες, ΚΙΛΑ

Οι υπόλοιποι κανόνες για να μην παίρνετε κιλά:

– Διατροφή μετά τα σαράντα: Προτιμάτε τα ψάρια, τα πουλερικά και τα λαχανικά.

112 ΔΙΑΤΡΟΦΗ, κανόνες, ΚΙΛΑ

– Ο σίδηρος είναι απαραίτητος στην εμμηνόπαυση και βρίσκεται στο κόκκινο κρέας, στα όσπρια, στο σπανάκι και στα δημητριακά.

113 ΔΙΑΤΡΟΦΗ, κανόνες, ΚΙΛΑ

– Τέλος, η άσκηση επί τουλάχιστον 20 λεπτά την ημέρα, είναι πολύ σημαντική.

114 ΔΙΑΤΡΟΦΗ, κανόνες, ΚΙΛΑ

 via