Μικρά μάτια: 10 tips ομορφιάς για να τα κάνετε να φαίνονται μεγαλύτερα και να αποκτήσετε σαγηνευτικό βλέμμα

Μικρά μάτια: Θεωρείτε πως τα μάτια σας είναι μικρά σε μέγεθος; Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα γι' αυτό.

10 tips MATIA, ΚΟΛΠΑ, Μακιγιάζ

Μικρά μάτια: Θεωρείτε πως τα μάτια σας είναι μικρά σε μέγεθος; Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Αυτό, διότι με κάποια κόλπα, τα μάτια σας θα είναι πιο όμορφα από πολλά μεγαλύτερα. Τα συγκεκριμένα κόλπα ακολουθούν παρακάτω. Αναλυτικότερα:

– Tα φρύδια και κυρίως το τόξο τους παίζουν τεράστιο ρόλο στην παρουσίαση των ματιών. Εφάρμοσε λίγο highlighter ή λευκή/χρυσή σκιά στο τόξο για να δημιουργείς την ψευδαίσθηση ότι είναι μεγαλύτερα.

838 812x1024 1 MATIA, ΚΟΛΠΑ, Μακιγιάζ

– Μιλώντας για highlighters, μην ξεχάσεις να εφαρμόσεις μικρή ποσότητα και στην εσωτερική γωνία των ματιών για να φωτίσεις το βλέμμα σου.

– Ξεκίνησε τη γραμμή του eyeliner από το κέντρο του βλεφάρου και όχι από την εσωτερική γωνία. Η δεύτερη τεχνική σε αντίθεση με την πρώτη θα κάνει τα μάτια σου να φαίνονται πολύ πιο μικρά.

– Τόνισε το λευκό των ματιών και ενίσχυσε τη λάμψη τους, εφαρμόζοντας λίγο λευκό ή μπεζ μολύβι στην εσωτερική γραμμή των κάτω βλεφαρίδων.

– Προτίμησε ανοιχτόχρωμες σκιές, οι οποίες τείνουν να φωτίζουν τα μάτια, δημιουργώντας έτσι την ψευδαίσθηση ότι είναι μεγαλύτερα.

– Για τις βραδινές σου εμφανίσεις, πόνταρε σε ιριδίζουσες, μεταλλικές και glitter σκιές στο κέντρο του κινητού βλεφάρου, οι οποίες κάνουν τα μάτια να φαίνονται πιο μεγάλα. – Χρησιμοποίησε ένα ψαλίδι για βλεφαρίδες για να κάνεις πιο έντονη την καμπυλότητά τους και ύστερα εφάρμοσε μια μάσκαρα για μήκος έτσι ώστε να «ανοίξεις» το βλέμμα σου.

839 716x1024 1 MATIA, ΚΟΛΠΑ, Μακιγιάζ

– Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, δώσε ιδιαίτερη έμφαση στις βλεφαρίδες της εξωτερικής γωνίας των ματιών.

– Σε περίπτωση που οι βλεφαρίδες σου δεν είναι ιδιαίτερα μακριές, δοκίμασε να βάλεις ψεύτικες βλεφαρίδες που εγγυόνται ένα πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Προτίμησε εκείνες που είναι πιο μακριές στην εξωτερική γωνία ή τουφάκια βλεφαρίδων για ένα πιο natural look.

– Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να κάνεις cat eyes αν έχεις μικρά μάτια; Φυσικά και μπορείς, αρκεί να σχεδιάσεις μια πολύ λεπτή και όχι παχιά γραμμή. Μην ξεχάσεις επίσης να τραβήξεις το wing προς τα πάνω (δηλαδή προς την άκρη του φρυδιού) έτσι ώστε να κάνεις τα μάτια να δείχνουν μεγαλύτερα.

 
via