Μυστικά για να αποφύγετε το σιδέρωμα

Τρία έξυπνα κόλπα που θα σας απαλλάξουν από πολύ κόπο

AB8A876C 531F 4075 8C3D D1B98A4A7D23 Μικρά Μυστικά

ελεύθερος χρόνος μας είναι αρκετά περιορισμένος για να τον σπαταλάμε σε βαρετές δουλειές, όπως είναι το σιδέρωμα. Αν πάρετε τα κατάλληλα «μέτρα» η διαδικασία του σιδερώματος μπορεί να αποδειχθεί τόσο περιττή και ανούσια, συνειδητοποιώντας ότι τόσο καιρό κακώς ασχολούσασταν με αυτήν τόσο σχολαστικά.

Παρακάτω θα βρείτε, λοιπόν, τρεις έξυπνους τρόπους για να αποφύγετε εντελώς το σίδερο ή τουλάχιστον να το μειώσετε στο ελάχιστο.

Διπλώστε αμέσως τα ρούχα μετά το στέγνωμα

Από τους απαράβατους κανόνες που πρέπει πάντα να εφαρμόζετε για λιγότερο σιδέρωμα. Μόλις βγάλετε τα ρούχα από το στεγνωτήριο πρέπει να τα διπλώνετε αμέσως, καθώς όσο είναι ακόμη ζεστά και διπλώνονται πιο εύκολα και δεν προλαβαίνουν να κάνουν ζάρες και να τσαλακωθούν μέσα στο στεγνωτήριο. Αν τα απλώνετε στην απλώστρα, διπλώστε τα προσεκτικά μόλις τα μαζέψετε για να αποφύγετε τις επιπλέον «ρυτίδες».

Μην τα στεγνώνετε εντελώς στο στεγνωτήριο

Δοκιμάστε να στεγνώσετε τα ρούχα σας κατά 80-90% στο στεγνωτήριο και στη συνέχεια κρεμάστε τα μέχρι να στεγνώσουν από τον αέρα. Αυτό βοηθάει τα ρούχα να μην τσαλακωθούν και να είναι όσο πιο ευκολοφόρετα γίνεται.

Χρησιμοποιήστε σεσουάρ μαλλιών

Κρεμάστε τα ρούχα σε μια κρεμάστρα και με τον ζεστό αέρα από το σεσουάρ μαλλιών φυσήξτε στα σημεία που έχουν τσακίσεις. Αυτή η μέθοδος καθιστά λιγότερο αισθητό το τσαλάκωμα των ρούχων, ενώ σίγουρα είναι πιο εύκολη από το σιδέρωμα.