Νέα κίτρινη προειδοποίηση- Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία

kausonas e 7717 1200x675 1 θερμοκρασία, Καιρός, ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλή θερμοκρασία από τη 13.00 μέχρι τις 17.00 της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση η μέγιστη θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 32 βαθμούς Κελσίου στα ψηλότερα ορεινά.

Οι ψηλές θερμοκρασίες περιέχουν κινδύνους υγείας μεταξύ των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού όπως ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά, αναφέρεται.

Αναλυτικά ο καιρός:

Εποχική χαµηλή πίεση και σχετικά θερµή αέρια µάζα επηρεάζουν την περιοχή. Σήµερα και αύριο πιθανό να παρατηρηθεί αραιή σκόνη.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί θαλάσσιοι ασθενείς, 3 µποφόρ και το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 32 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 21 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, στο εσωτερικό και στα παράλια, για να παραµείνει πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, αλλά στα ψηλότερα ορεινά θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να κυµανθεί αισθητά πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Famagusta.News