Προσοχή: Πορτοκαλί προειδοποίηση και σήμερα – Καμίνι η Κύπρος

Εξαιρετικά ψηλές θερμοκρασίες
Νέα πορτοκαλί προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλή θερμοκρασία με ισχύ από τις 11:00 σήμερα Πέμπτη (30/7) μέχρι τις 17:00 την ίδια μέρα, εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει την Τετάρτη γύρω στους 41 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και γύρω στους 35 βαθμούς κελσίου στα ψηλότερα ορεινά.

Το Τμήμα καλεί το κοινό να είναι προετοιμασμένο, να ακούει και να ενεργεί σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών και σημειώνει ότι «οι ψηλές θερμοκρασίες θα οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας ανάμεσα στον ευάλωτο πληθυσμό όπως π.χ. ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά».

Εποχική χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν μέχρι το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και γύρω στους 35 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί ασθενείς, 2 με 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ το Σαββατοκύριακο θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο την Παρασκευή, ιδιαίτερα στο εσωτερικό ή και στα ορεινά, για να κυμανθεί γενικά αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση.

Famagusta.News