Ρυτίδες τέλος: 12 απλές σπιτικές λύσεις για μειώσετε τα σημάδια της γήρανσης, χωρίς πλαστικές επεμβάσεις

Η μείωση των ρυτίδων μπορεί να επιτευχθεί με εύκολο και φυσικό τρόπο, χωρίς να απαιτείται μία περιουσία για καλλυντικά του εμπορίου και

meiosi ton rytidon me eykolo kai fysiko tropo 4 δέρμα, ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ, ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ, πρόσωπο, ΡΥΤΙΔΕΣ, ΦΥΣΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ

Η μείωση των ρυτίδων μπορεί να επιτευχθεί με εύκολο και φυσικό τρόπο, χωρίς να απαιτείται μία περιουσία για καλλυντικά του εμπορίου και θεραπείες.

Υπάρχουν αρκετά κόλπα που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι, τα οποία μπορούν να μειώσουν αυτές τις ρυτίδες που βαθαίνουν όλο και περισσότερο στο δέρμα σας λόγω ενός συνδυασμού παραγόντων, όπως απώλεια ελαστικότητας, έλλειψη ενυδάτωσης και ανεπαρκή ανάπλαση του κολλαγόνου.

Μετά από μια ορισμένη ηλικία, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αρχίζουν να παρατηρούν την εμφάνιση λεπτών γραμμών, ειδικά στο πρόσωπο και όπως είναι φυσικό, προσπαθούν να τις κρύψουν.

Μείωση των ρυτίδων: Έλαιο σπόρων σταφυλιού

Το έλαιο σπόρων σταφυλιού έχει θρεπτικές και ενυδατικές ιδιότητες που θα διατηρήσουν το δέρμα σας υγιές και νεανικό για περισσότερο καιρό. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για την περιοχή γύρω από τα μάτια, αν και χρησιμοποιείται επίσης για την επούλωση πληγών. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες που αντιστρέφουν τη διαδικασία της γήρανσης, ενώ όταν απλώνεται σε ξηρό δέρμα, το διατηρεί ενυδατωμένο, επιβραδύνοντας την ανάπτυξη ρυτίδων.

Μείωση των ρυτίδων: Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη αυτή είναι σωτήρια για το ξηρό δέρμα και λιπαίνει την περιοχή γύρω από τα μάτια, δίνοντάς της νεανικότερη όψη και αποτρέποντας τις μελλοντικές ρυτίδες. Κάψουλες βιταμίνης Ε είναι διαθέσιμες στα καταστήματα υγιεινών τροφών. Απλώστε τη στο δέρμα κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο, για τουλάχιστον μία εβδομάδα (ή περισσότερο, ανάλογα με το επίπεδο των ρυτίδων σας).

meiosi ton rytidon me eykolo kai fysiko tropo δέρμα, ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ, ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ, πρόσωπο, ΡΥΤΙΔΕΣ, ΦΥΣΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ

Μείωση των ρυτίδων: Έλαιο καρύδας

Το έλαιο καρύδας είναι τέλειο για την καταπολέμηση και την πρόληψη των ρυτίδων, ενώ επίσης ενυδατώνει το ξηρό δέρμα. Με καθημερινή χρήση, θα αρχίσετε να βλέπετε εκπληκτικά αποτελέσματα σε μία μόλις εβδομάδα. Έπειτα συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το συγκεκριμένο έλαιο μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να διατηρήσετε την όμορφη εμφάνιση του δέρματός σας.

Μείωση των ρυτίδων: Αβοκάντο

Τα φυσικά έλαια από τον καρπό του αβοκάντο είναι πολύ αποτελεσματικά για τη μείωση της εμφάνισης ρυτίδων γύρω από τα μάτια. Κόψτε ένα αβοκάντο στη μέση και απλώστε λίγο από τον πολτό στην περιοχή που έχει την τάση να εμφανίζει γραμμές και ρυτίδες.

Μείωση των ρυτίδων: Αγγούρι

Το αγγούρι αποτελεί μια ιδανική φροντίδα για τα κουρασμένα μάτια (γι αυτό περιέχεται σε τόσα πολλά προϊόντα ομορφιάς). Όμως έχει επίσης την ικανότητα να μειώνει τις ρυτίδες, το “πόδι της χήνας” και τους μαύρους κύκλους. Μπορείτε απλώς να τοποθετήσετε φέτες ωμού αγγουριού πάνω στα μάτια σας ή να φτιάξετε έναν πολτό, αναμειγνύοντας το λιωμένο αγγούρι με λίγο κρύο νερό.

meiosi ton rytidon me eykolo kai fysiko tropo 1 δέρμα, ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ, ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ, πρόσωπο, ΡΥΤΙΔΕΣ, ΦΥΣΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ

Μείωση των ρυτίδων: Χυμός πορτοκάλι

Τα πορτοκάλια δεν εξασφαλίζουν μόνο βιταμίνη C. Στύψτε λίγο φρέσκο χυμό, βρέξτε με αυτόν ένα βαμβάκι και απλώστε τον πρωί και βράδυ στα σημεία όπου εμφανίζονται ρυτίδες. Σε μόλις μερικές εβδομάδες, θα παρατηρήσετε τις αλλαγές στο δέρμα σας.

Μείωση των ρυτίδων: Καστορέλαιο

Πρόκειται για μία από τις παλιότερες συνταγές στο βιβλίο της μείωσης των ρυτίδων. Ρίξτε λίγες σταγόνες αυτού του ελαίου στις άκρες των δαχτύλων σας και κάντε μασάζ στο δέρμα σας. Αυτό πρέπει πάντα να γίνεται πριν κοιμηθείτε. Επίσης βεβαιωθείτε ότι δεν αφήνετε κατάλοιπα ελαίου στο πρόσωπό σας. Το μασάζ βοηθάει το έλαιο να φτάσει στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Επαναλάβετε δύο φορές την εβδομάδα.

Μείωση των ρυτίδων: Γιαούρτι

Πλύντε και στεγνώστε καλά το πρόσωπό σας. Αναμείξτε μία κουταλιά της σούπας φυσικό γιαούρτι, μία κουταλιά της σούπας μέλι, μισό κουταλάκι του γλυκού χυμό πορτοκάλι και 1/4 φλιτζάνι τεμαχισμένη μπανάνα. Όταν έχετε μια ομοιογενή κρέμα, απλώστε τη στο πρόσωπό σας και αφήστε τη να δράσει για δεκαπέντε λεπτά. Έπειτα ξεπλύντε με χλιαρό νερό.

meiosi ton rytidon me eykolo kai fysiko tropo 2 δέρμα, ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ, ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ, πρόσωπο, ΡΥΤΙΔΕΣ, ΦΥΣΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ

Μείωση των ρυτίδων: Χυμός λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού αποτελεί φυσικό τονωτικό για το δέρμα, μειώνοντας τις ρυτίδες και ανοίγοντας τους πόρους. Τρίψτε το χυμό πάνω στο πρόσωπο και στο λαιμό σας τη νύχτα, προσέχοντας να μην μπει στα μάτια σας. Ξεπλύντε με λίγο νερό και στη συνέχεια απλώστε κάποιο ήπιο ενυδατικό προϊόν. Να θυμάστε ότι, για μερικές ώρες μετά τη χρήση χυμού λεμονιού στο πρόσωπό σας, δεν πρέπει να βγείτε έξω ή να κάνετε ηλιοθεραπεία, επειδή μπορεί να εμφανιστούν πανάδες.

Πέρα από τη χρήση σπιτικών φροντίδων και από τις συμβουλές που αναφέρθηκαν παραπάνω για την απομάκρυνση των ρυτίδων, πρέπει επίσης να αλλάξετε μερικές συνήθειες, αν θέλετε να διατηρήστε την ομορφιά και τη νεανική όψη του δέρματός σας.

Μείωση των ρυτίδων: Αποφεύγετε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο

Πρόκειται για τον αποτελεσματικότερο τρόπο πρόληψης της εμφάνισης ρυτίδων. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου βλάπτουν τα εξωτερικά στρώματα του δέρματος και προκαλούν αφυδάτωση. Αν πρόκειται να είστε έξω για πολλή ώρα ή αν πηγαίνετε στην παραλία, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε κάποιο προϊόν υψηλής προστασίας από τις ακτίνες UVA και UVB για να αποφύγετε αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα. Και να θυμάστε ότι ο ήλιος δεν είναι δυνατός μόνο το καλοκαίρι -θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αντηλιακό και να φοράτε προστατευτικά ρούχα 365 μέρες το χρόνο, είτε κάνει κρύο, είτε έχει συννεφιά, είτε ακόμα και αν βρέχει.

meiosi ton rytidon me eykolo kai fysiko tropo 3 δέρμα, ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ, ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ, πρόσωπο, ΡΥΤΙΔΕΣ, ΦΥΣΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ

Μείωση των ρυτίδων: Σταματήστε το κάπνισμα

Αυτή η κακή συνήθεια βλάπτει πάρα πολύ το σώμα, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Το κάπνισμα όχι μόνο προκαλεί ρυτίδες γύρω από το στόμα, λόγω της κίνησης του ρουφήγματος του καπνού, αλλά και οδηγεί στη συσσώρευση τοξινών κάτω από το δέρμα, μειώνοντας τη φυσική ελαστικότητα και την ικανότητα ανάπλασής του.

Και μην ξεχνάτε, αυτό μπορεί να σας συμβεί ακόμα και αν ο/η σύντροφος, οι γονείς, οι συνάδελφοι ή τα παιδιά σας καπνίζουν κοντά σας. Προσπαθείτε να περιορίζετε την έκθεσή σας σε καπνό τσιγάρου.

Μείωση των ρυτίδων: Κάντε τακτική απολέπιση στο δέρμα σας

Υπάρχουν πολλές και διάφορες μάσκες και μέθοδοι απολέπισης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χωρίς να βλάψετε το δέρμα σας. Πρέπει να απομακρύνετε όλες τις ακαθαρσίες και τα σωματίδια που φράσσουν τους πόρους σας.

Επίσης, όταν έχετε ρυτίδες, είναι εύκολο να συσσωρευτούν κατάλοιπα μακιγιάζ και σκόνης στις μικρές πτυχώσεις, κάτι που τις κάνει ακόμα πιο εμφανείς. Κάνοντας απολέπιση στο δέρμα σας μία φορά την εβδομάδα, μπορείτε να βοηθήσετε στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, κάτι που θα σας εξασφαλίσει ομορφότερη εμφάνιση.

Μείωση των ρυτίδων: Κοιμηθείτε καλύτερα

Κάθε βράδυ προσπαθείτε να πηγαίνετε για ύπνο την ίδια ώρα και να κοιμάστε τουλάχιστον οχτώ ώρες. Προσπαθείτε να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα και, αν μπορείτε, πάρτε έναν υπνάκο το απόγευμα.

Η έλλειψη ύπνου κάνει το σώμα να παράγει μεγάλη ποσότητα της ορμόνης κορτιζόλης, η οποία παρεμποδίζει τη δημιουργία κυττάρων και είναι επίσης υπεύθυνη για την αύξηση των επιπέδων άγχους. Όταν κοιμάστε περισσότερο, επιτρέπετε στο σώμα σας να ξεκουραστεί και να παράγει περισσότερη ελαστίνη, κάτι που θα κάνει το δέρμα σας να έχει λαμπερότερη και νεανικότερη όψη.

Μείωση των ρυτίδων: Χρησιμοποιείτε γυαλιά οράσεως και ηλίου

Αν έχετε προβλήματα όρασης, βεβαιωθείτε ότι φοράτε γυαλιά ώστε να βλέπετε καλά και να αποφεύγετε να ζαρώνετε τα μάτια σας για να διαβάσετε κάποια πινακίδα ή ένα μήνυμα στο κινητό σας τηλέφωνο. Έτσι αποτρέπεται η δημιουργία ρυτίδων γύρω από την περιοχή των ματιών.

Και βεβαιωθείτε ότι φοράτε πάντα γυαλιά ηλίου όταν βγαίνετε έξω -με αυτόν τον τρόπο προστατεύετε την περιοχή των ματιών από τις υπεριώδεις ακτίνες και αποφεύγετε να κλείνετε σφιχτά τα μάτια σας όταν ο ήλιος πέφτει απευθείας πάνω στο πρόσωπό σας.

Μείωση των ρυτίδων: Κατανάλωση περισσότερων ψαριών

Η τακτική κατανάλωση σολομού κι άλλων ψαριών γλυκού νερού βοηθάει στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης των ρυτίδων.

Αυτό το είδος τροφίμου περιέχει οξέα ωμέγα-3 κι άλλα υγιεινά λιπαρά, τα οποία συμβάλλουν στο νέο, υγιές κι εύπλαστο δέρμα.

Μείωση των ρυτίδων: Αποφύγετε να πλένετε συχνά το πρόσωπο σας

Το πλύσιμο του προσώπου αποτελεί μέρος της καθημερινής φροντίδας ομορφιάς. Βοηθά στην απομάκρυνση των ακαθαρσιών, που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Όμως θα πρέπει πάντα να φροντίζετε να το καθαρίζετε απαλά χρησιμοποιώντας τα σωστά προϊόντα. Διότι, η χρήση λειαντικών σαπουνιών μπορεί να καταστρέψει τη φυσική παραγωγή λιπαρότητας, η οποία σας προστατεύει από δερματικά προβλήματα και βοηθάει στην ελαχιστοποίηση των ρυτίδων.

Μείωση των ρυτίδων: Μείνετε ενυδατωμένες

Οι ρυτίδες κάνουν καιρό να εμφανιστούν και είναι λιγότερο εμφανείς, όταν τα κύτταρα του δέρματος σας είναι καλά ενυδατωμένα.

Αυτός είναι ο λόγος γιατί είναι βασικό να πίνετε αρκετό νερό κάθε μέρα και να χρησιμοποιείτε μια κρέμα προσώπου, που να ενυδατώνει κατάλληλα τα κύτταρα του δέρματος σας.

Μείωση των ρυτίδων: Ακολουθήστε μια φυσική θεραπεία μείωσης των ρυτίδων

Έχει διαπιστωθεί ότι μερικά φυσικά συστατικά είναι πολύ αποτελεσματικά για την πρόληψη και τη μείωση των συμπτωμάτων της πρόωρης γήρανσης. Παρακάτω αναφέρουμε μερικά:

Κάνετε μασάζ στο δέρμα κάθε βράδυ με λάδι καρύδας.

Τρίβετε το εσωτερικό ενός ανανά στο πρόσωπο, αφήνετε τον χυμό πάνω για 10 λεπτά και ξεπλένετε. Επαναλάβετε κάθε μέρα.

Φτιάχνετε μια πάστα από ζαχαροκάλαμο και κουρκουμά. Έπειτα την απλώνετε σε ολόκληρο το πρόσωπο σας και την αφήνετε για λίγα λεπτά μέχρι να ξεπλύνετε.

Εφαρμόστε μια μάσκα με αλόη κάθε βράδυ. Την αφήνετε για μισή ώρα πριν ξεπλύνετε.

Αναμειγνύετε ίσα μέρη ελαιόλαδου και αμυγδαλέλαιου κι έπειτα το απλώνετε στο δέρμα με απαλό μασάζ.

Χρησιμοποιήστε έλαιο με βιταμίνη Ε ή φτιάξτε μια μάσκα που να περιέχει αυτό το συστατικό ως βάση.

Αναμειγνύετε μέλι και λεμόνι, το απλώνετε στο πρόσωπο σας και το αφήνετε για 20 λεπτά.

 
via