Σε κλοιό καύσωνα η Κύπρος: Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική

59765e251dc52490348b4714 Καιρός, ΚΑΥΣΩΝΑΣ, κίτρινη προειδοποίηση

Σε κλοιό καύσωνα εισέρχεται η Κύπρος, με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδίδει προς αυτό Κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες. Η συγκεκριμένη προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ από τις 11:00 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 17:00 το απόγευμα, διάστημα στο οποίο ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει μέχρι και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σήµερα αρχικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες χαµηλές νεφώσεις και οµίχλη αλλά σύντοµα θα διαλυθούν και ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Τις απογευµατινές ώρες πιθανό να παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί, ασθενείς 3 µποφόρ, ενώ η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 40 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 35 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 33 στα νότια και τα βόρεια παράλια, και γύρω στους 30 βαθµούς στα δυτικά παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηµατιστούν τοπικά αραιή οµίχλη και χαµηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 25 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη ∆ευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα τα οποία είναι πάνω από τους κλιµατικούς µέσους όρους.

Famagusta.News