Σίδερο τέλος: 9 έξυπνα κόλπα για να κάνετε τα τσαλακωμένα ρούχα σας να μοιάζουν σαν σιδερωμένα

katargeiste to sidero me ayta ta 9 panexypna kolpa gia roycha san sideromena 9 ΚΟΛΠΑ, ρουχα, ΣΙΔΕΡΟ

Σίδερο: Πρόκειται για μία από τις πιο κουραστικές δουλειές του σπιτιού. Αυτή δεν είναι άλλη από το σιδέρωμα των ρούχων. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να μη το χρησιμοποιείται στο σιδέρωμα. Αναλυτικότερα:

Ακολουθούν εννιά πανέξυπνα κόλπα για ρούχα για να μη χρησιμοποιείται το σίδερο:

– Σίδερο μαλλιών: Το σίδερο μαλλιών είναι ιδανικό τις περιοχές που το συμβατικό σίδερο δεν μπορεί να φτάσει, όπως τα περιλαίμια και οι μικρές πτυχώσεις. Βάλτε το σίδερο στη μέση θερμοκρασία, κρατήστε το στην επιθυμητή θέση και περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα. Βεβαιωθείτε ότι το σίδερο δεν έχει τρίχες ή κολλώδη προϊόντα styling πάνω του, γιατί μπορούν να βλάψουν τα ρούχα σας. Μην το χρησιμοποιείτε σε ευαίσθητα υφάσματα.

katargeiste to sidero me ayta ta 9 panexypna kolpa gia roycha san sideromena ΚΟΛΠΑ, ρουχα, ΣΙΔΕΡΟ

– Νερό + Ξύδι: Ανακατέψτε φυσικό ξύδι από κρασί με νερό σε αναλογία 1:3, ρίξτε το μίγμα σε έναν μπουκάλι σπρέι και ανακινείστε ελαφρώς. Τώρα έχετε ένα σπρέι κατά των τσαλακωμένων ρούχων!

katargeiste to sidero me ayta ta 9 panexypna kolpa gia roycha san sideromena 1 ΚΟΛΠΑ, ρουχα, ΣΙΔΕΡΟ

– Σίδερο – Ατμός από βραστήρα: Αν δεν έχετε ατμοσίδερο για τα ρούχα, ένας βραστήρας μπορεί να χρησιμεύσει ως εναλλακτική λύση. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, πάρτε τα τσαλακωμένα ρούχα και κρατήστε τα πάνω από τον ατμό, περίπου 20 εκατοστά μακριά από το στόμιο.

katargeiste to sidero me ayta ta 9 panexypna kolpa gia roycha san sideromena 2 ΚΟΛΠΑ, ρουχα, ΣΙΔΕΡΟ

– Πιστολάκι μαλλιών: Ένα συνηθισμένο πιστολάκι για τα μαλλιά μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως ατμοσίδερο . Γυρίστε το στην υψηλότερη θερμοκρασία και κατευθύνετε τον θερμό αέρα πάνω στο τσαλακωμένο ρούχο.

katargeiste to sidero me ayta ta 9 panexypna kolpa gia roycha san sideromena 3 ΚΟΛΠΑ, ρουχα, ΣΙΔΕΡΟ

Τα υπόλοιπα πανέξυπνα κόλπα για ρούχα:

– Σίδερο – Ατμός από το ντουζ: Αφήστε το ζεστό νερό να τρέχει, κρεμάστε τα ρούχα σας όσο το δυνατόν πλησιέστερα προς την κεφαλή του ντους και βεβαιωθείτε ότι δεν βρέχονται. Κλείστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες και περιμένετε μερικά λεπτά.

katargeiste to sidero me ayta ta 9 panexypna kolpa gia roycha san sideromena 4 ΚΟΛΠΑ, ρουχα, ΣΙΔΕΡΟ

– Βρεγμένη πετσέτα: Βάλτε τα ρούχα σε μια επίπεδη επιφάνεια, όπως μία σιδερώστρα ή ένα τραπέζι. Καλύψτε το τσαλακωμένο ρούχο με μια βρεγμένη πετσέτα και πιέστε έντονα με τα χέρια σας. Στη συνέχεια, αφήστε το να στεγνώσει.

katargeiste to sidero me ayta ta 9 panexypna kolpa gia roycha san sideromena 5 ΚΟΛΠΑ, ρουχα, ΣΙΔΕΡΟ

– Πλυντήριο: Η λειτουργία στεγνωτηρίου μπορεί να «σιδερώσει» και τα βαμβακερά και τα λινά υφάσματα. Επιλέξτε τη σύντομη λειτουργία: 15 λεπτά θα είναι αρκετά. Αν τα ρούχα είναι πολύ τσαλακωμένα, προσθέστε ένα μικρό, υγpό αντικείμενο όπως μια κάλτσα.

katargeiste to sidero me ayta ta 9 panexypna kolpa gia roycha san sideromena 6 ΚΟΛΠΑ, ρουχα, ΣΙΔΕΡΟ

– Το κάτω μέρος ενός σκεύους: Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και την αδειάζουμε. Το κάτω μέρος της θα είναι αρκετά ζεστό ώστε να λειτουργήσει ως σίδερο. Βάλτε τα ρούχα σε μια επίπεδη επιφάνεια και «σιδερώστε» τα με την κατσαρόλα!

katargeiste to sidero me ayta ta 9 panexypna kolpa gia roycha san sideromena 7 ΚΟΛΠΑ, ρουχα, ΣΙΔΕΡΟ

– Παγάκια: Βάλτε το πλυντήριό σας στη λειτουργία στεγνωτηρίου. Βάλτε μέσα τα τσαλακωμένα ρούχα – έως και 5. Προσθέστε 2-3 παγάκια και βάλτε το σε λειτουργία. Μετά από 10 λεπτά, μπορείτε να απολαύσετε τέλεια σιδερωμένα ρούχα.

katargeiste to sidero me ayta ta 9 panexypna kolpa gia roycha san sideromena 8 ΚΟΛΠΑ, ρουχα, ΣΙΔΕΡΟ

 via