Θηλώματα στο δέρμα: Γιατί σχηματίζονται, τι δείχνουν για την υγεία και 5 φυσικές θεραπείες για να απαλλαγείτε

Απομακρύνετε τα θηλώματα: Τα θηλώματα ή κρεατοελιές είναι ακαλαίσθητες μεταβολές στο δέρμα. Εμφανίζονται, λόγω του HPV.

1205 ΘΗΛΩΜΑΤΑ, Προβλήματα, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Απομακρύνετε τα θηλώματα: Τα θηλώματα ή κρεατοελιές είναι ακαλαίσθητες μεταβολές στο δέρμα. Οι συγκεκριμένες κρεατοελιές εμφανίζονται, λόγω του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (σ.σ. HPV). Σε περίπτωση που έχετε και εσείς αντίστοιχο πρόβλημα, υπάρχει λύση. Άρα, δεν χρειάζεται να αγχώνεστε. Τα συγκεκριμένα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν, αν ακολουθήσετε πιστά τις συμβουλές των ειδικών. Αναλυτικότερα:

Το μηλόξυδο, χάρη στις φαρμακευτικές του ιδιότητες, αποτελεί μία από τις πλέον διαδεδομένες σπιτικές θεραπείες ανά τον κόσμο. Το προϊόν αυτό, πέρα από το ότι κοστίζει πολύ λίγο, έχει ισχυρή επίδραση στα ακαλαίσθητα θηλώματα. Ωστόσο, το ξύδι δεν σκοτώνει τον ιό που προκαλεί τα θηλώματα· η οξύτητά του επιτίθεται στο σαρκώδες μέρος από το οποίο αποτελείται το θήλωμα. Δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για το παραπάνω, όμως μελέτη του Δρ. Rutala WA του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνα ότι μπορεί να σκοτώσει βλαβερά παθογόνα σε εργαστηριακό περιβάλλον.

Υλικά:
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
Βαμβάκι ή βαμβακερό πανί

Εκτέλεση: Βρέξτε το βαμβάκι με το ξύδι και εφαρμόστε απευθείας πάνω στο θήλωμα. Καλύψτε με ένα κομμάτι γάζα και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί, απομακρύνετε τη γάζα. Επαναλάβετε τη θεραπεία κάθε νύχτα για να έχετε βέλτιστα αποτελέσματα (μέσα σε μία με δύο εβδομάδες).

Οι μπανάνες είναι θαυμάσιες για την υγεία του δέρματος και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, περιέχουν ένα πρωτεολυτικό ένζυμο που διαλύει τα θηλώματα.

Υλικά:
Τη φλούδα μίας μπανάνας
Τι πρέπει να κάνετε;

Εκτέλεση: Με ένα κουτάλι, ξύστε το εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας για να πάρετε το λευκό πολτό. Απλώστε τον πολτό αυτό απευθείας πάνω στο θήλωμα και πλύντε τα χέρια σας για να αποφύγετε την εξάπλωση του θηλώματος σε άλλα σημεία του σώματός σας. Επαναλάβετε μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

1185 ΘΗΛΩΜΑΤΑ, Προβλήματα, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Η άμεση εφαρμογή βιταμίνης C στα θηλώματα μπορεί να συμβάλλει στην εξόντωση του ιού που τα προκαλεί. Η θεραπεία αυτή είναι δημοφιλής εδώ και χρόνια, καθώς όσοι τη δοκίμασαν είχαν καλά αποτελέσματα.

Υλικά:
1 ταμπλέτα βιταμίνης C
Γουδί
Λίγο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση: Σε ένα γουδί, λιώστε την ταμπλέτα της βιταμίνης C και προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού για να φτιάξετε έναν πολτό. Απλώστε το μείγμα απευθείας πάνω στο θήλωμα, καλύψτε το με έναν επίδεσμο και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα. Επαναλάβετε αυτή τη θεραπεία κάθε μέρα.|

Ο βασιλικός είναι ακόμα ένας θαυμάσιος τρόπος για ν’ απομακρύνετε φυσικά τα θηλώματα ενώ παράλληλα καταπολεμά τον ιό που τα προκαλεί. Το βότανο αυτό είναι γνωστό για τις ισχυρές αντιικές του ιδιότητες, που έχουν ισχυρή δράση κατά των θηλωμάτων.

Υλικά:
1/4 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό
Γάζα ή επίδεσμο
Εκτέλεση: Πλύντε το βασιλικό και πολτοποιήστε τον. Απλώστε τον πολτό απευθείας πάνω στο θήλωμα και καλύψτε με έναν επίδεσμο ή μια γάζα, αφήνοντάς τον να δράσει όλη τη νύχτα. Επαναλάβετε τη θεραπεία αυτή κάθε μέρα για δύο εβδομάδες.

1186 ΘΗΛΩΜΑΤΑ, Προβλήματα, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Η πικραλίδα περιέχει ένα γάλα το οποίο είναι πολύ αποτελεσματικό κατά των θηλωμάτων. Αν μεγαλώνουν πικραλίδες στην αυλή ή στον κήπο σας, μη διστάσετε να τις χρησιμοποιήσετε για να απομακρύνετε φυσικά τα θηλώματα.

Υλικά:
1 πικραλίδα
Επίδεσμος

Εκτέλεση: Αφαιρέστε την κορυφή της πικραλίδας και πάρτε το γάλα που περιέχεται στο βλαστό. Απλώστε το απευθείας πάνω στο θήλωμα και καλύψτε με έναν επίδεσμο. Επαναλάβετε τη θεραπεία αυτή δύο φορές την ημέρα για να εξαλείψετε εντελώς τα θηλώματα. Να θυμάστε πως θα πρέπει πάντοτε να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας πριν προχωρήσετε στην εφαρμογή σπιτικών θεραπειών.

 
via