Εν αναμονή νομοσχεδίου για νεοφυείς επιχειρήσεις

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου Κυριάκος Χατζηγιάννη είπε ότι θεωρεί πως δύο μήνες είναι υπεραρκετοί για να ολοκληρωθεί η ετοιμασία του νομοσχεδίου

b epitrophenergeias

Νομοσχέδιο το οποίο να ρυθμίζει θέματα που αφορούν νεοφυείς επιχειρήσεις και τις επενδύσεις τους, αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή εντός του τρέχοντος έτους.

Σε αυτεπάγγελτη ενημέρωση που είχε την Τρίτη η Επιτροπή Ενέργειας Εμπορίου και Βιομηχανίας, από τους αρμόδιους για την ετοιμασία του νομοσχεδίου στο Υφυπουργείο Έρευνας και Καινοτομίας, αναφέρθηκε ότι συστάθηκε μια τριμελής επιτροπή μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας, Οικονομικών και το ΤΕΠΑΚ για το θέμα.

Ακολούθως, ύστερα από συζήτηση που έγινε, συστάθηκε ειδική ομάδα στο Υπουργείο Οικονομικών για να ετοιμασθεί το νομοσχέδιο. Πριν από την κατάθεση του εν λόγω νομοσχεδίου στη Βουλή, όπως αναφέρθηκε, θα ληφθούν υπόψη και οι απόψεις των Πανεπιστημίων.

Σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα αναφέρθηκε επίσης ότι ο στόχος είναι να υποβληθεί το νομοσχέδιο εντός αυτού του χρόνου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου Κυριάκος Χατζηγιάννη είπε ότι θεωρεί πως δύο μήνες είναι υπεραρκετοί για να ολοκληρωθεί η ετοιμασία του νομοσχεδίου και κάλεσε τους αρμόδιους να το καταθέσουν το συντομότερο.

Σημείωσε ακόμα ότι η νομοθεσία που ψηφίστηκε πριν από πέντε χρόνια περίπου και αφορά τα Πανεπιστήμια, είναι ιδιαίτερα αυστηρή για τους ερευνητές και τα πρόσωπα με καινοτόμες ιδέες, με αποτέλεσμα να μείνει ανενεργή.

ΚΥΠΕ