Περισσότερες από 300 οικογένειες της επαρχίας Αμμοχώστου, ζήτησαν στήριξη από το ΚΕΠΑ

Δραματική αύξηση των αριθμών

viber image 2020 06 03 11 07 08 exclusive, Ανεργία, Εθελοντισμός, Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, ΚΕΠΑ, ΚΕΠΑ Άγιος Χριστόφορος, ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Περισσότερες από 300 οικογένειες της επαρχίας Αμμοχώστου, ζήτησαν στήριξη από το Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης Άγιος Χριστόφορος, λόγω το κλείσιμο των επιχειρήσεων ή και την καθυστερημένη λειτουργία των τουριστικών μονάδων, φαινόμενα που προέκυψαν λόγω της πανδημίας του κορωνοΐου.

Σε δηλώσεις του στο Famagusta.News, ο αντιπρόεδρος του ΚΕΠΑ Δημήτρης Παπαευθέλοντος, ανέφερε πως «οι άπορες οικογένειες που βοηθά διαχρονικά το ΚΕΠΑ ανέρχονται στις 80». «Δυστυχώς, ανέφερε, αυτές τις ημέρες οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί με αποτέλεσμα τον προηγούμενο μήνα να δοθούν περισσότερα από 300 «Καλάθια Αγάπης» σε αντίστοιχες οικογένειες».

«Λόγω της υφιστάμενης κατάστασης της πανδημίας του κορωνοϊου, εξηγεί,  και επειδή δεν μπορούσαμε να έχουμε επισκέπτες στο χώρο, μας πήραμε την πρωτοβουλία και κάναμε διανομή τα «Καλάθια Αγάπης» στα σπίτια των δικαιούχων».

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης «Άγιος Χριστόφορος» είναι ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα το οποίο δραστηριοποιείται κυρίως στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου από το 1996.

Στο ίδρυμα λειτουργούν διάφορες δράσεις κυρίως φιλανθρωπικού χαρακτήρα, μια εκ των οποίων είναι το «Καλάθι Αγάπης».

Άπορες οικογένειες κυρίως από την επαρχία Αμμοχώστου, μετά από συμπλήρωση σχετικής αίτησης και προσκόμισης κάποιων πιστοποιητικών προσέρχονται στο ίδρυμα μια φορά τον μήνα και παίρνουν το «Καλάθι Αγάπης» το οποίο περιλαμβάνει είδη πρώτης ανάγκης όπως κατεψυγμένα είδη και είδη ψυγείου (κοτόπουλο, αλλαντικά, γαλακτοκομικά κλπ.) καθώς και λαχανικά και φρούτα,  ξηρά τροφή (μακαρόνια, όσπρια, κονσέρβες κλπ.). Επίσης όταν υπάρχει διαθέσιμη ποσότητα δίνουμε παιδικά πανάκια, μωρομάντηλα, παιδικά γάλατα κλπ., ή  κουπόνια από υπεραγορές ή αρτοποιεία.   Τα προϊόντα αυτά καθώς και τα κουπόνια αγοράζονται είτε από το ίδιο το ίδρυμα είτε μας τα προμηθεύουν εταιρείες ή απλός κόσμος ο οποίος θέλει να βοηθήσει.

Ο αντιπρόεδρος του κέντρου τόνισε ιδιαίτερα την συμβολή των επιχειρήσεων της επαρχίας και την εθελοντική προσφορά των κατοίκων λέγοντας πως «Στο εγχείρημα μας αυτό είχαμε τη στήριξη και τη βοήθεια όλων των δήμων και κοινοτήτων της επαρχίας μας. Επιπρόσθετα, αναφέρει, είχαμε πλήρη συνεργασία και επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες αρχές όπως τον Επίτροπο Εθελοντισμού, το Γραφείο Ευημερίας, αρκετές Γραμματείες Σχολείων Δημοτικής, και Μέσης Εκπαίδευσης καθώς και Δημαρχεία και Κοινοτικά Συμβούλια τόσο της επαρχίας μας αλλά και σε άλλες περιοχές της Κύπρου».

Για τις άπορες οικογένειες που ήταν εκτός επαρχίας Αμμοχώστου στάληκαν ταχυδρομικώς κουπόνια από υπεραγορές.

Famagusta.News