Αυτό πρέπει κάποτε να σταματήσει…

Πολλές φορές, οι παράγοντες των ομάδων αντί να διευκολύνουν τον κόσμο τους αλλά και εμάς, το κάνουν πιο δύσκολο… Και δεν είναι προς τιμήν τους…

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Δεν λέγεσαι οργανωμένη ομάδα, όταν σε κάποιες περιπτώσεις δεν σέβεσαι τον κόσμο σου και κυρίως τους δημοσιογράφους που αρκετοί απ’ αυτούς μάλιστα αμείβονται με ψίχουλα – μισθούς εξευτελιστικούς (να τα λέμε αυτά και να τα γράφουμε) και οι οποίοι σε προβάλουν επί καθημερινής βάσεως. Και πολλές φορές για να το πράξουν σωστά ή να μεταφέρουν ορθά ρεπορτάζ ή ειδήσεις προς τους αναγνώστες τους στερούνται και χρόνο από τον… ελεύθερό τους χρόνο.

Ουσιαστικά, ορισμένες ομάδες με τις ανακοινώσεις τους δεν διευκολύνουν καθόλου το έργο των αθλητικογράφων συγκεκριμένα, αλλά το δυσκολεύουν. Βλέπετε, πρόσφατα κάποιοι σύλλογοι ανακοίνωσαν την απόκτηση ποδοσφαιριστών, αλλά στα φιρμάνια τους, πέραν του ονόματος και της καταγωγής του παίκτη, δεν αναφερόταν τίποτα περισσότερο. Ούτε ηλικία, ούτε καν μερικές από τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκαν στο παρελθόν αυτοί οι ποδοσφαιριστές. Κάτι το οποίο έπρεπε να πράξουν προς σεβασμό πρωτίστως προς τον κόσμο τους κι ακολούθως προς εμάς.

Αποτέλεσμα; Κάποιες ιστοσελίδες χρησιμοποίησαν λανθασμένες φωτογραφίες λόγω συνωνυμίας (σ.σ. προς τιμήν μας, ενημερώσαμε τους συναδέλφους και τις άλλαξαν) και κάποιοι τρέχανε για αρκετή ώρα να βρουν επιπλέον στοιχεία και σωστές εικόνες για να μεταφέρουν ένα καθωσπρέπει ρεπορτάζ στους αναγνώστες τους. Με λίγα λόγια, άφησαν κάποιους ανθρώπους εκτεθειμένους -έστω αθελά τους-…

 

Κι όλα αυτά τη στιγμή που κάνεις 3-4 τηλεφωνήματα για να κάνεις σωστά τη δουλειά σου και όχι μόνο δεν λαμβάνεις απάντηση, αλλά ούτε πίσω σε παίρνουν…

Από εκεί και πέρα, έχουμε και κάποια άλλα παραδείγματα: Ανακοινώθηκε ποδοσφαιριστής από ομάδα του β’ γκρουπ, ο οποίος πέρυσι αγωνιζόταν δανεικός σε άλλη ομάδα και ΔΕΝ έγινε ξεκάθαρο πως αποκτήθηκε ως ελεύθερος. Έπρεπε να… τρέξουμε πάλι να μάθουμε με πιο καθεστώς πήγε στη νέα του ομάδα, ώστε ο κόσμος που δεν ενημερώνεται από τις επίσημες σελίδες και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, να του λυθούν κάποιες απορίες.

Που θέλουμε να καταλήξουμε; Κύριοι, κάντε πιο σωστά τη δουλειά σας, δεν θα σας χρεώσει κανένας εάν γράψετε στις ανακοινώσεις σας ενάμισι-δυο γραμμές παραπάνω, οι οποίες θα λύσουν δεκάδες απορίες. Βοηθείστε από μόνοι σας αυτούς που καθημερινώς είναι δίπλα σας, που σας προβάλουν και σας δίνουν το βήμα, αλλά κυρίως κάντε το για τον κόσμο της ομάδας την οποία εκπροσωπείτε. Διότι το να λέτε πολλές φορές ότι «ο κόσμος πρέπει να ενημερώνεται μόνο από τις επίσημες ανακοινώσεις», είναι κάτι το οποίο μπορεί να γυρίσει σαν μπούμερανγκ εναντίον σας.

Y.Σ.: Σ’ αυτούς που αναρτούν τις ανακοινώσεις, όπως αυτές πρέπει να είναι σε θέμα σύνταξης κι ενημέρωσης και που ευτυχώς αποτελούν την πλειοψηφία, αξίζει ένα μεγάλο μπράβο.

 

Πηγή: goal.com.cy

Ροη Ειδησεων

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024

Ανόρθωση: Εξοφλήθηκε το χρέος στην κτηματική

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι ΜΑΧΗΤΕΣ με την οποία πληροφορούν το κοινό ότι επήλθε οριστική συμφωνία με…

17 Μαΐου, 2024