ΑΝΟΘΡΩΣΗ: Νεκρός πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας (Βίντεο)

xenidis Ανόθρωση, Θάνατος Ποδοσφαιριστή

Σε πένθος βυθίζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα (3/6) σε ηλικία 45 ετών ο πρώην ποδοσφαιριστής, Γιώργος Ξενίδης. 

Ο πρώην αμυντικός των Ηρακλή, ΑΕΚ, Ανόρθωσης και Ιωνικού άφησε την τελευταία του αναπνοή από ανακοπή καρδιάς.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Ξενίδης

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 6 Δεκεμβρίου του 1974 και ξεκίνησε την καριέρα του από τους ερασιτέχνες του Ηρακλή για να προωθηθεί στην επαγγελματική ομάδα το καλοκαίρι του 1994. Στο γηραιό παρέμεινε για μια δεκαετία ,με μια μικρή διακοπή για ένα εξάμηνο το 2002 όταν και αγωνίστηκε στην ΑΕΚ κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδος, για να επιστρέψει τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς στον Ηρακλή.

Το 2004 άφησε το ελληνικό πρωτάθλημα για να αγωνιστεί στην Κύπρο με τα χρώματα της Ανόρθωσης. Κατά την διετή του παρουσία στην ομάδα της Αμμοχώστου πανηγύρισε την κατάκτηση του Πρωταθλήματος του 2005 καθώς και την ιστορική πρόκριση επί της τουρκικής Τραμπζονσπόρ στο πλαίσιο των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2005/06.

Το 2006 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ιωνικού. Ενώ το καλοκαίρι του 2008 έμεινε ελεύθερος από την ομάδα της Νικαίας και από τότε έμεινε χωρίς ομάδα. Είχε συνολικά 224 συμμετοχές σε επίπεδο Α’ Εθνικής (195 με Ηρακλή,2 0 με Ιωνικό και 9 με ΑΕΚ) και έχει σημειώσει 20 τέρματα, ενώ με την Ανόρθωση μέτρησε 40 συμμετοχές και δυο γκολ.

Ο Ξενίδης παρά τα μόλις δυο χρόνια παραμονής του στην Κύπρο είχε δεθεί με την Ανόρθωση και πάντα έδειχνε ενδιαφέρον για τα δρώμενα στην προσφυγική ομάδα.

Η Ανόρθωση για τον χαμό του πρώην ποδοσφαιριστή της:

Η οικογένεια της Ανόρθωσης Αμμοχώστου, εκφράζει την θλίψη της για τον χαμό του Γιώργου Ξενίδη σε ηλικία μόλις 45 ετών και εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο Γιώργος Ξενίδης φόρεσε την φανέλα της Ανόρθωσης τη διετία 2004-2006 κατακτώντας το πρωτάθλημα το 2005 ενώ ήταν μέλος και της ομάδας που πέτυχε το έπος της Τραπεζούντας στο πλαίσιο των προκριματικών του Τσάμπιονς Λίγκ. Ο Ξενίδης ξεχώριζε για το πάθος του ως ποδοσφαιριστής, κερδίζοντας με τη συμπεριφορά του εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου τον κόσμο της Ανόρθωσης, ο οποίος έτρεφε μεγάλη αγάπη προς το πρόσωπό του.

Αιωνία του η μνήμη, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

O ΑΠΟΕΛ για τον θάνατο του Γιώργου Ξενίδη:

«Ο ΑΠΟΕΛ εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του μετά την τραγική είδηση του ξαφνικού θανάτου του Γιώργου Ξενίδη, πρώην ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης από ανακοπή καρδιάς.

Αιωνία του η μνήμη…»

Η «καρατιά» του Ξενίδη στον επικό αγώνα στην Τραπεζούντα: