Απίστευτες ιστορίες που δεν θα ξεχάσει ο Λίμα από Εθνικό Άχνας και Ελλάδα

661496056 Β Κατηγορία, ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ

Λίγοι θα θυμούνται τον Βίτορ Ντε Λίμα. Τον Πορτογάλο μέσο, ο οποίος πέρασε από τα κυπριακά γήπεδα της σεζόν 2012-13, φορώντας τη φανέλα του Εθνικού Άχνας μόνο στα τελευταία εννέα παιχνίδια του πρωταθλήματος, καθώς είχε τραυματιστεί σοβαρά το καλοκαίρι.

Στα 37 του χρόνια αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, με τελευταίο σταθμό στην καριέρα του την Φαμαλιτσάο, ομάδα Β΄ κατηγορίας της Πορτογαλίας και σε συνέντευξή του στην πορτογαλική ιστοσελίδα «ojogo.pt», αναφέρει δύο ιστορίες που του έμειναν χαραγμένες στο μυαλό. Η μια από την παρουσία του στην Ελλάδα και η άλλη από την Κύπρο.

Στην Ελλάδα δεν θα ξεχάσει όταν του έκλεψαν το αυτοκίνητο και πήγε στην Αστυνομία για να υποβάλει το παράπονό του: «Πήγα να υποβάλω παράπονο στην αστυνομία, αλλά οι αστυνομικοί μού είπαν να πάω μια άλλη μέρα επειδή παρακολουθούσαν ποδόσφαιρο… Τους είπα ότι την επόμενη μέρα έπρεπε να πάω στην προπόνηση και μου είπαν να πάω μετά από την προπόνηση. Είδα έναν αστυνομικό να οδηγεί μοτοσικλέτα χωρίς κράνος και να στέλνει μηνύματα».

Όσο για το τι θυμάται από την παρουσία του στον Εθνικό Άχνας, όπου το καλοκαίρι υπέστη ρήξη χιαστού και έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου έξι μήνες, είπε: «Ο πρόεδρος (σ.σ. εννοεί τον Κίκη Φιλίππου) ήθελε να με διώξει, αλλά ο προπονητής έφερε αντιρρήσεις και του είπε ότι θα έφευγε αν έφυγα εγώ. Έτσι έμεινα, έπαιξα τα τελευταία δέκα παιχνίδια και στο τέλος της σεζόν ήθελαν να μου ανανεώσουν το συμβόλαιο, αλλά αγών δεν ήθελα».

Δεν γνωρίζουμε για ποιον προπονητή αναφέρεται ο Λίμα, καθώς εκείνη τη σεζόν στον πάγκο του Εθνικού Άχνας κάθισαν τέσσερις τεχνικοί με την ακόλουθη σειρά: Νίκος Παπαδόπουλος, Νίκος Ανδρονίκου, Στιβ Κωνσταντινίδης και Νίκος Κολομπούρδας.

 

Πηγή: goal.com.cy