Αργυρό μετάλλιο για τη Δέσποινα Χαραλάμπους στους ΑΜΚΕ

despoina charalampous Δέσποινα Χαραλάμπους

Tο πρώτο μετάλλιο στον στίβο χάρισε η Δέσποινα Χαραλάμπους στους 18ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης. Η Κύπρια πρωταθλήτρια με άλμα στα 1.77 χάρισε στον στίβο το πρώτο αργυρό μετάλλιο. Η Χαραλάμπους άγγιξε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της ηλικίας της, καθώς είχε πολύ καλό άλμα στην τρίτη της προσπάθεια στα 1.80.

Ακολούθως, η Κύπρος κέρδισε και δεύτερο μετάλλιο στον στίβο, το οποίο μας χάρισε το ύψος γυναικών με την Στυλιάνα Ιωαννίδου. Η Κύπρια πρωταθλήτρια κατέλαβε την τρίτη θέση με άλμα στα 1.74.

Από εκεί και πέρα, εύκολα προκρίθηκε στον τελικό ο Κωνσταντίνος Χρίστου στο 400άρι καταλαμβάνοντας την 2η θέση και πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης για τον τελικό. Λίγο νωρίτερα στην πρώτη προκριματική σειρά συμμετείχε ο Ανδρέας Δημητριάδης, ο οποίος κατέλαβε την τέταρτη θέση και προκρίθηκε στον τελικό με καλύτερη επίδοση 49.70.

Τα εισιτήρια της πρόκρισης για τον αυριανό τελικό εξασφάλισαν επίσης οι Αντρέας Χατζηθεωρή και Σταύρος Αυγουστίνου στο 100άρι ανδρών. Ο Σταύρος Αυγουστίνου, ο οποίος συμμετείχε στην πρώτη προκριματική σειρά κέρδισε την σειρά του με 10.98 και προκρίθηκε στον αυριανό τελικό. Στην δεύτερη προκριματική σειρά εύκολα επικράτησε και ο Αντρέας Χατζηθεωρή, ο οποίος τερμάτισε σε 10.82 και θα είναι και αυτός αύριο στον τελικό των 100 μέτρων.

Πηγή: Goal.com.cy