Αθλητικα

Άρωμα από… Παραλίμνι στη Λίβερπουλ – Ποιος είναι ο Κούμας που αγωνίζεται βασικός;

Για τους πιο παλιούς το όνομα, Τζέισον Κούμας, θα παραπέμπει λογικά στην Εθνική Ουαλίας, αλλά και στις Γουίγκαν – Γουέστ Μπρομ, με τις οποίες αγωνίστηκε στην Πρέμιερ Λιγκ. Για τους νεαρότερους να πούμε πως πρόκειται για πρώην διεθνή χαφ, ο οποίος έχει κυπριακές και δη Παραλιμνίτικες ρίζες, ωστόσο μεγάλωσε στην Ουαλία, την οποία και αποφάσισε να εκπροσωπήσει σε επίπεδο Eθνικών ομάδων.

Ο 43χρονος σήμερα παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στους «δράκους» επί εποχής, Ράιαν Γκιγκς (μεταξύ άλλων), ενώ σε συλλογικό επίπεδο φόρεσε τις φανέλες των Τραμίρ, Γουεστ Μπρομ, Γουίγκαν και Κάρντιφ. Στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του αγωνιζόταν ως επιθετικός μέσος, με αρκετούς να είναι αυτοί που πιστεύουν πως αν δούλευε περισσότερο θα έκανε μια καριέρα ανάλογη αυτής του Στίβεν Τζέραρντ (ήταν μαζί στις ακαδημίες της Λίβερπουλ και παραμένουν φίλοι)!

Αυτά για τον Τζέισον, ωστόσο εκείνο που αξίζει αναφοράς τη δεδομένη στιγμή είναι πως ο γιος του, Λούις Κούμας, φαίνεται να ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του! Στα 18 του χρόνια, ο εξελίξιμος επιθετικός (παίζει και ως χαφ αλλά και δεξί εξτρέμ) αγωνίζεται στις ακαδημίες των «κόκκινων» του Λίβερπουλ, καταγράφοντας μια πολύ καλή σεζόν με τις μικρές ομάδες, ενώ ταυτόχρονα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα των ρεζέρβων (Premier League 2), έχοντας 7 συμμετοχές, 7 τέρματα και 2 ασίστ.

Αποκορύφωμα της φετινής του παρουσίας στις ακαδημίες, το χατ τρικ και η μια ασίστ που έδωσε στο παιχνίδι κόντρα στην Άρσεναλ για το Youth FA Cup στις 20 Ιανουαρίου του 2024 αλλά και η αποψινή παρουσία του στην ενδεκάδα της Λίβερπουλ για το FA Cup κόντρα στη Southampton.

Oι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για έναν πολύ ταλαντούχο επιθετικό, με έφεση στο σκοράρισμα, μαχητικό και πολύ δουλευταρά, ο οποίος μάλιστα τον περσινό Ιανουάριο υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την αγγλική ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο νεαρός έχει ήδη αγωνιστεί στην Κ19 της Εθνικής Ουαλίας, ωστόσο εάν και εφόσον το θελήσει, τότε μπορεί να αγωνιστεί στην Εθνική Κύπρου.

Πάντως ανεξαρτήτως Κύπρου ή μη, ζητούμενο για τον νεαρό είναι να συνεχίσει με τους ρυθμούς που βαδίζει ούτως ώστε να καταγράψει μια αξιόλογη καριέρα… και γιατί όχι να ξεπεράσει τον πατέρα του!

Με πληροφορίες από 24sports

Ροη Ειδησεων

Στα 680 ευρώ το όριο πείνας για τετραμελή οικογένεια στα κατεχόμενα

Το όριο της πείνας για μια τετραμελή οικογένεια στα κατεχόμενα είναι από τις 30 Απριλίου,…

8 Μαΐου, 2024

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον για διαμερίσματα σε σύγκριση με τις οικίες

Μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα διαμερίσματα σε σύγκριση με τις οικίες σύμφωνα με τα συμπεράσματα…

8 Μαΐου, 2024

Λάρνακα: Υπό κράτηση τρία πρόσωπα που προσπάθησαν να καταστρέψουν οικία με εκρηκτικά

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης επτά ημερών εναντίον τριών προσώπων ηλικίας 32,…

8 Μαΐου, 2024

Αυτούς καταζητεί η Αστυνομία για επίθεση και κατοχή όπλου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η Αστυνομία ζητεί πληροφορίες για εντοπισμό των TSAMPRATZE GKIORGKI, 18 ετών και NIKOLOZI KOBIAZVILI 30…

8 Μαΐου, 2024

Ελπίδα Ολγκίν οι ηγέτες να «ακούσουν τους πολίτες» – Επανέλαβε τον εαυτό του ο Τατάρ

Την ελπίδα ότι οι ηγέτες των δυο κοινοτήτων στην Κύπρο θα μπορέσουν «να ακούσουν τους…

8 Μαΐου, 2024

ΣΩΤΗΡΑ: Η Παιδική Λέσχη παρουσιάζει το παραμύθι «Το Σπιρτόκουτο»

Αυτή την Κυριακή 12 Μαΐου η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σωτήρας, φιλοξενεί τη…

8 Μαΐου, 2024