Δημήτρης Μασιάς: Τα μυστικά ενός μάνατζερ, η συνεργασία με ποδοσφαιριστές και η αξέχαστη εμπειρία

cache 846x3000 Analog medium 419291 161039 992019

Ο Δημήτρης Μασιάς μάς συστήθηκε ως διαιτητής ποδοσφαίρου, επάγγελμα που ασκούσε μέχρι πρότινος. Σπούδασε νοσηλευτής, ενώ έχει μεταπτυχιακό στις ιατρικές επιστήμες και πτυχίο επικοινωνιολογίας.

Άνθρωπος του ποδοσφαίρου για χρόνια, συνεχίζει να ασχολείται με αυτό που αγαπά από τη θέση, πλέον, του διαμεσολαβητή ποδοσφαίρου.

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στο InBusiness:

Τι προσόντα πρέπει να διαθέτεις, για να είσαι διαμεσολαβητής ποδοσφαίρου;
Ένας καλός διαμεσολαβητής ποδοσφαίρου πρέπει να έχει ποδοσφαιρική παιδεία, ώστε να είναι ικανός να ανιχνεύει ταλέντα. Τα προσόντα που πρέπει να διαθέτει είναι πολλά. Το μεγαλύτερο, όμως, είναι να μπορεί να πείθει τους ποδοσφαιριστές να τον εμπιστεύονται κι εκείνος με τη σειρά του να τους βοηθά.

Πώς επιτυγχάνετε τη συνεργασία με τους ποδοσφαιριστές και τις ομάδες;
Με τους ποδοσφαιριστές μου δημιουργώ σχέση ποδοσφαιρικού πατέρα. Η συνεργασία επιτυγχάνεται με καθημερινή επαφή, παρακολούθηση και ποδοσφαιρική καθοδήγηση.

Ποιες προκλήσεις έχει το επάγγελμά σας και ποια ήταν η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής για εσάς;
Πρόκληση είναι να ανακαλύπτεις ποδοσφαιρικά ταλέντα, τα οποία να έχουν έπειτα επιτυχημένη πορεία στις ομάδες που τους προτείνεις. Η μεγαλύτερη πρόκληση, που είχα μέχρι στιγμής, ήταν να πείσω τον Ολυμπιακό Πειραιώς για το ταλέντο του Ιωάννη Κωστή.

Πόσους ποδοσφαιριστές εκπροσωπείτε σήμερα;
Εκπροσωπώ, περίπου, 15 ποδοσφαιριστές. Μεταξύ αυτών είναι οι Ιωάννης Κωστή, Iraklis Maisuradze, Yaroslav Martynyuk, Κύπρος Χριστοφόρου και Γιάννης Ευσταθίου.

Πείτε μας ένα περιστατικό της καριέρας σας, που σας έχει μείνει αξέχαστο.
Αυτό που θα μου μείνει αξέχαστο, στη σύντομη καριέρα μου ως διαμεσολαβητή ποδοσφαίρου, είναι η παρουσία μου στα γραφεία του Ολυμπιακού Πειραιώς. Η εμπιστοσύνη που έδειξε σε μένα ο σύλλογος κι ο πρόεδρός του, Βαγγέλης Μαρινάκης, είναι κάτι που ένιωσα να με τιμά ιδιαίτερα και οι συζητήσεις επίσης που έγιναν για τον Ιωάννη Κωστή με τον Ολυμπιακό.

Πώς ένας διαμεσολαβητής μπορεί να προσελκύσει ποδοσφαιριστές – πελάτες;
Η καλή δουλειά που επιτελείς είναι αυτή που θα σε οδηγήσει σε νέες συνεργασίες. Αν η φήμη σου είναι καλή, τότε οι ποδοσφαιριστές θα είναι πιο εύκολο να σου εμπιστευθούν τις τύχες τους. Για παράδειγμα, το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού Πειραιώς για τον Ιωάννη Κωστή με βοήθησε αρκετά. Πλέον αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές βλέπουν στο πρόσωπό μου τον άνθρωπο που θα τους πάρει ένα βήμα πιο πέρα στην ποδοσφαιρική τους καριέρα.

Έχετε συνεργασία με εκτός Κύπρου διαμεσολαβητές;
Αν θες να είσαι καλός διαμεσολαβητής ποδοσφαίρου, επιβάλλεται να έχεις συνεργασίες στο εξωτερικό.

 

Πηγή: InBusiness