Εθνικός Άχνας – ΕΝΠ 2-0: Πήρε το ντέρμπι της επ. Αμμοχώστου το Δασάκι (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε τις κυριότερες φάσεις του αγώνα

Στιγμιότυπο 2020 08 26 22.14.29 Δασάκι Άχνας, ΕΝΠ, Ένωσις Νέων Παραλιμνίου

Πρώτα νικητήρια πανηγύρια στον Εθνικό Άχνας, ο οποίος στο αναβληθέν ματς της πρεμιέρας απέναντι στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου στο Δασάκι, κέρδισε με 2-0. Το παιχνίδι είχε αρκετές καλές στιγμές, με τους γηπεδούχους να παρουσιάζουν καλά στοιχεία σχεδόν σε όλο το ματς και την ομάδα του Μάριου Κκαρά να ικανοποιεί περισσότερο με την απόδοσή της μόνο στο α’ μέρος και κυρίως μετά το γκολ του Μ. Ηλία.

Η ομάδα του Κλάφουριτς άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς το παιχνίδι, καθότι στο 4′ κέρδισε πέναλτι ο Χριστοφή σε ανατροπή του από τον Μπαρμπόσα, η παράβαση ορθώς δόθηκε και ο Μ. Ηλία δευτερόλεπτα αργότερα (5′), ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-0. Από το σημείο αυτό, μέχρι την ολοκλήρωση του α’ ημιχρόνου, η υπεροχή είχε… καταγωγή παραλιμνίτικη, αφού οι φιλοξενούμενοι απώλεσαν γύρω στις 3-4 καλές ευκαιρίες για γκολ με Ντένινγκ και Μπελόνε κυρίως, ενώ στο 15′ ακυρώθηκε γκολ του Θεοδώρου, ο οποίος υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ (η τηλεοπτική επανάληψη δεν ξεκαθάρισε εάν ο Κύπριος εξτρέμ ήταν εκτεθειμένος).

Στο μεγαλύτερο διάστημα της επανάληψης, το δυνατό παιχνίδι και τα πολλά φάουλ, δεν επέτρεψαν από τη μία στους βυσσινί να ισοφαρίσουν και από την άλλη στους μπλε να πετύχουν δεύτερο τέρμα που να τους σιγουρέψει τη νίκη από νωρίς, ενώ κι οι δύο αντίπαλοι είχαν τελικές φάσεις για γκολ. Τα κατάφεραν όμως οι γηπεδούχοι στο 84′ με ιδανικό πλασέ του Μιγκελίτο εντός περιοχής, έπειτα από σπουδαία κάθετη του Παπαγεωργίου από το κέντρο.

Αξίζει να αναφερθεί πως στο 80′ λανθασμένα δεν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κυπριανού για κράτημα στον Μαρκόφσκι.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εθνικός Άχνας (Ντιν Κλάφουριτς): Mπογκατίνοφ, Κυπριανού, Σάντος, Ντέιβισον, Πρόγιτς, Κονέ (35′ Κοστόφσκι), Κουμής (61′ Παπαγεωργίου), Χριστοφή, Χουντόμπιακ, Μιγκελίτο, Μ. Ηλία (76′ Γκόρουμπετς).

ΕΝΠ (Μάριος Κκαράς): Πέτρου, Φαν Άνχολτ (74′ Κοσμά), Μπαρμπόσα, Μπάλαζιτς, Αϊρέπ (85′ Ουντότζι), Κυνηγόπουλος, Μπελόνε (75′ Μαρκόφσκι), Λουσέρο, Θεοδώρου, Φελίπε, Ντένινγκ.

Σκόρερ: 5′ πεν. Μ. Ηλία, 84′ Μιγκελίτο.

Κίτρινες: Χ. Χριστοφή, Σάντος, Kυπριανού, Κουμής, Πρόγιτς / Μπαρμπόσα, Αϊρέπ, Μπάλαζιτς, Κκαράς (προπονητής).

Κόκκινες: -/-.

Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου.

A’ βοηθός: Χρίστος Ε. Χρίστου.

Β’ βοηθός: Μιχάλης Μαρίνου.

Τέταρτος: Κωνσταντίνος Φωτίου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Ιωάννου.

Πηγή: Goal.com.cy