Γάνδη – Ομόνοια 0-2: Πανάξια νίκη στο Βέλγιο και βήμα πρόκρισης

Η νίκη επί της Γάνδης είναι η πρώτη κυπριακής ομάδας στο Βέλγιο μετά από 22 απόπειρες

E64EF589 F0FD 412F 9669 42D5AA3DB160 Ομόνοια

Άλμα πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ έκανε στο Βέλγιο η Ομόνοια. Η ευρωπαϊκή πρεμιέρα των πρασίνων στο στάδιο «Τζελάμκο Αρένα» ήταν ονειρική, αφού επικράτησαν με 2-0 της Γάνδης, στο πρώτο ραντεβού των δύο ομάδων για τα πλέι οφ της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης.

Αποτέλεσμα που δίνει στο «τριφύλλι» ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενόψει του επαναληπτικού της ερχόμενης Πέμπτης (23/8) στο ΓΣΠ. Ο Χαραλάμπους με τη βοήθεια της τύχης στο 19’ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Νιλ Λένον, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μπάρκερ με έναν «κεραυνό» στο 76’, δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.Καθοριστικός στην τεράστια επιτυχία της Ομόνοιας ήταν για άλλη μια φορά ο εντυπωσιακός Φαμπιάνο. Ο Βραζιλιάνος γίγαντας είπε όχι σε 3-4 μεγάλες ευκαιρίες των Βέλγων στο δεύτερο ημίχρονο και κράτησε απαραβίαστη την εστία του.

Το πόσο σπουδαίο είναι το επίτευγμα της Ομόνοιας μαρτυρά το γεγονός πως η νίκη επί της Γάνδης είναι η πρώτη κυπριακής ομάδας στο Βέλγιο μετά από 22 απόπειρες. Μάλιστα, ο έως τώρα απολογισμός ήταν 21 ήττες και μία ισοπαλία!

Όσον αφορά την εικόνα της αναμέτρησης, στο πρώτο ημίχρονο η Ομόνοια ήταν άριστα στημένη στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε από ψηλά τους Βέλγους δημιουργώντας ανισορροπία ανάμεσα στις γραμμές τους. Χωρίς φόβο οι παίκτες του Νιλ Λένον κυριάρχησαν στο γήπεδο, απειλήθηκαν ελάχιστα και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 1-0 στο σκορ, από το σουτ του Χαραλάμπους.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γάνδη (Χάιν Βανχάεζεμπρουκ): Ρόεφ, Μόντες, Νγκαντό, Τονουραρίγκα, Όλσεν, Φορτούνα (46′ Οφόε), Κουμς, Χονγκ, Χιούλσανκερ, Χάουγκε (63′ Ντεπόιτρε), Κάιπερς.

Ομόνοια (Νιλ Λένον): Φαμπιάνο, Μάθιους, Μίλετιτς, Παναγιώτου, Γιούστε, Λέτσγιακς, Χαραλάμπους (74′ Παπουλής), Ντίσκερουντ (71′ Μπέζους), Μπασιρού, Μπρούνο (74′ Μπάρκερ), Κακουλλής (86′ Μάταβζ).

Σκόρερ: – / Χαραλάμπους 19′, Μπάρκερ 76′

Κίτρινες: – / Μίλετιτς.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Τζελάμκο Αρένα», Γάνδη.

Διαιτητής: Ιρφάν Πελίτο (Βοσνία).

Α’ Βοηθός διαιτητής: Νταβόρ Μπέλιο (Βοσνία).

Β’ Βοηθός διαιτητής: Σενάντ Ιμπρισιμπέγοκοβιτς (Βοσνία).

Τέταρτο: Μίλος Γκίγκοβιτς (Βοσνία).

Πηγή: Goal.com.cy