Κάρτα Οπαδού: Αριθμοί επεισοδίων και συλλήψεις μετά την εφαρμογή του μέτρου

Το τελευταίο περιστατικό με επεισόδια εντός σταδίου σημειώθηκε στις (4/12) στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της ΕΝΠ και της Ομόνοια στο στάδιο Τάσος Μάρκου

china cel 334 11 Αθλητισμός, βίαια επεισόδια, Ποδόσφαιρο

Μέσα σε 15 μέρες σημειώθηκαν τρεις συμπλοκές σε αγώνες ποδοσφαίρου εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, τόσο σε παιχνίδια που εφαρμόζεται η Κάρτα Οπαδού όσο και σε αυτά που δεν εφαρμόζεται. 

Το SigmaLive κατέγραψε και παρουσιάζει όλες τις υποθέσεις που συνέβησαν από την εφαρμογή της Κάρτας Οπαδού τον Αύγουστο του 2018, εντός αγωνιστικών χώρων ή στον περίγυρο των γηπέδων ή ακόμα και συμπλοκές οπαδών σε διάφορα σημεία (π.χ. δρόμους ή έξω από συνδέσμους οργανωμένων), υποθέσεις που δεν εμπλέκεται ο νόμος της Κάρτας Οπαδού.

Συγκεκριμένα από τον Αύγουστο του 2018 μέχρι σήμερα σε αγώνες πρώτης κατηγορίας όπου ισχύει η κάρτα οπαδού, υπήρξαν 18 υποθέσεις, 35 συλλήψεις και 24 ποινικές καταδίκες.

Σε συμπλοκές στους δρόμους ή σε αγώνες δεύτερης κατηγορίας ή σε αγώνες Νέων, υπήρξαν 5 υποθέσεις και 12 συλλήψεις.

Επεισόδια μεταξύ οπαδών εκτός γηπέδων και σε αγώνες που δεν καλύπτονται από την κάρτα οπαδού:

Υπήρξαν τρία περιστατικά στη Λεμεσό με συμπλοκές μεταξύ οπαδών των ομάδων ΑΕΛ – ΑΠΟΛΛΩΝ, όπου συνελήφθησαν 4 πρόσωπα.

Παράλληλα, επεισόδια με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του προπονητή της ομάδας της Πάφου, σημειώθηκαν στον πρόσφατο αγώνα Νέων (U19) ΠΑΦΟΣ – ΑΠΟΕΛ στις (20/11).

Τα επεισόδια έγιναν εντός σταδίου, ενώ μέχρι στιγμής έγιναν 7 συλλήψεις, ενώ αναζητούνται ακόμη 4 άτομα.

Το τελευταίο περιστατικό με επεισόδια εντός σταδίου σημειώθηκε στις (4/12) στον ποδοσφαιρικό αγώνα της δεύτερης κατηγορίας μεταξύ της ΕΝΠ και της Ομόνοιας 29ης Μάιου στο στάδιο Τάσος Μάρκου.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός τρεις οπαδοί της ΕΝΠ, υπέστησαν ζημίες οχήματα των οπαδών της ΕΝΠ, ενώ υπήρξε και μία σύλληψη 28χρονου.

Η αστυνομία δημοσίευσε έξι φωτογραφίες αναζητούμενων ατόμων για τα εν λόγω επεισόδια.

Ποδοσφαιρικοί αγώνες πρώτης κατηγορίας όπου ισχύει η κάρτα οπαδού:

Οι υποθέσεις που αφορούν την πρώτη κατηγορία είναι περιστατικά με φωτοβολίδες, κροτίδες, ή ακόμα και ρίψη αντικειμένων εντός του αγωνιστικού χώρου.

Το 2018 μέχρι 30/07/2019 σημειώθηκαν 7 υποθέσεις εντός των αγωνιστικών χώρων με 15 συλλήψεις, 12 ποινικές καταδίκες, οι 2 ήταν ανήλικοι και 1 υπόθεση ακόμη εκκρεμεί.

Το 2019 μέχρι 10/03/2020 όπου και διακόπηκε το πρωτάθλημα λόγω της πανδημίας Covid19, σημειώθηκαν 5 υποθέσεις, έγιναν 11 συλλήψεις, 9 ποινικές καταδίκες εκ των οποίων οι 2 ήταν ανήλικοι.

Το 2020 μέχρι 24/11/2021, σημειώθηκαν 5 υποθέσεις, έγιναν 7 συλλήψεις, 3 ποινικές καταδίκες, 2 υποθέσεις εκκρεμούν και 2 ήταν ανήλικοι.

Τελευταία υπόθεση που απασχόλησε την Αστυνομία για επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου ήταν στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του ΑΠΟΕΛ – Ομόνοιας στο ΓΣΠ στις 29/11/2021.

Δύο πρόσωπα, εντοπίστηκαν μέσω του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας του Σταδίου ΓΣΠ, πριν και κατά την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα, το ένα να ρίχνει κροτίδα εντός του αγωνιστικού χώρου και το δεύτερο να κάνει χρήση πυρσού. Και τα δυο πρόσωπα αφού ανακρίθηκαν, κατηγορήθηκαν γραπτώς.

Για όλους τους ανήλικους υπάρχει ειδική διαδικασία, η οποία εφαρμόζεται από την Αστυνομία.

Για όλους τους πιο πάνω η Αστυνομία ζήτησε την στέρηση κάρτας φιλάθλου από τον ΚΟΑ.

*Οι υποθέσεις δεν επεξηγούνται αναλυτικά για ποιους αγώνες αφορούν έτσι ώστε να μην «φωτογραφίζονται» οι εμπλεκόμενοι και οι συλληφθέντες.