Κίκης Φιλίππου: “Θύματα τοκογλυφίας τα προσφυγικά σωματεία”

b 9lcvbkq4dkyfsbb4qizb ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ, Κίκης Φιλίππου

Θύματα τοκογλυφίας πέφτουν προσφυγικά σωματεία όπως απεκάλυψε εκ μέρους τους ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας κ. Κίκης Φιλίππου.

Ενημερώνοντας την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων αναφέρθηκε σε περιστατικό που σωματείο προκειμένου να ανταποκριθεί στα κριτήρια αποτάθηκε σε ιδιώτη ζητώντας δάνειο €20.000.

Ο Τοκογλύφος του είπε πως είναι έτοιμος να δανείσει τις €20.000 με την προϋπόθεση ότι σε ένα μήνα το σωματεία θα πληρώσει €30.000. Φτάσαμε σε αυτό το σημείο είπε.

Εξάλλου ο κ. Φιλίππου ανέφερε πως τα προσφυγικά σωματεία δυσκολεύονται να λειτουργήσουν τις ακαδημίες ποδοσφαίρου. Ήρθε μητέρα παιδιού και μου είπε πως δεν μπορεί να πληρώσει τα €180 που κοστίζει το περιεχόμενο της βαλίτσας (ρουχα, παπούτσια κλπ). Της πρότεινα να μου δώσει μόνο τα €80 αλλά μου είπε ότι δεν έχει τα χρήματα και μου είπε «πάρε τα ρούχα, διότι με μπορούμε να γράψουμε το μωρό».

Πέστε μου ποια είναι η θέση μου ως σωματείο, διερωτήθηκε ο κ. Φιλίππου ο οποίος διεκτραγώδησε την οικονομική κατάσταση των σωματείων.

Προειδοποίησε δε πως πολλά σωματεία κινδυνεύουν να κλείσουν. Συνήψαμε δάνεια και μας σέρνουν στα δικαστήρια, είπε ο κ. Φιλίππου.

Πηγή: Φιλελεύθερος