Ματς παρωδία με σκορ 59‑1 και 41 αυτογκόλ

Αποβλήθηκαν δια παντός 4 ομάδες

4D460969 1196 463F 90C1 D676BC2321FA

Ως το στήσιμο του… αιώνα χαρακτηρίζονται τα όσα έγιναν σε δύο αγώνες της περιφέρειας Μοπάνι της Νότιας Αφρικής, που θα έκριναν την άνοδο στην ABC Motsepe Provincial League, τη δεύτερη τη τάξει του εθνικού πρωταθλήματος.

Η Ματιγιάσι επιβλήθηκε με 59-1 της Ενσάμι Μάιτι Μπερντς, χάρη σε απίθανα πράγματα που συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο. Η νικήτρια βρισκόταν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και χρειαζόταν νίκη και να καλύψει διαφορά 18 γκολ από την ομάδα που βρισκόταν από πάνω της στη βαθμολογία. Αν και σκόραρε κατά ριπάς, η Ενσάμι Μάιτι Μπερντς βοήθησε κι αυτή με… 41 αυτογκόλ! Σαν να μην έφτανε αυτό, ένας παίκτης που αποβλήθηκε στο 1ο ημίχρονο, στο 2ο μέρος χρίστηκε σκόρερ.

Ο αγώνας ήταν αλληλένδετος με την αναμέτρηση της Σιβουλάνι Ντέιντζερους Τάιγκερς κόντρα στους Κοτόκο Χάπι Μπόις. Οι “τίγρεις” ήταν η ομάδα που βρισκόταν στη 2η θέση της βαθμολογίας και κινδύνευε σε ενδεχόμενο ευρείας νίκης της Ματιγιάσι. Έλαβαν κι αυτές τα μέτρα τους και έφτασαν σε νίκη 33-1, με τους Χάπι Μπόις να σημειώνουν επτά αυτογκόλ.

Τα δύο παιχνίδια έγιναν αντικείμενο έρευνας από την τοπική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, η οποία προ ημερών τα έκρινε στημένα και απεβαλε δια παντός και τις τέσσερις εμπλεκόμενες ομάδες.

Ποινές απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για οκτώ χρόνια προτάθηκαν και για τους προπονητές των τεσσάρων ομάδων.

Πηγή: Πρώτο Θέμα