Μουντιάλ 2022: «Ήρωας» Λιβάκοβιτς, έπιασε τρία πέναλτι και έστειλε την Κροατία στα προημιτελικά

Η Κροατία επικράτησε με 3-1 της Ιαπωνίας στα πέναλτι

26551512 Mundial

Στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2022 προκρίθηκε η Κροατία, επικρατώντας με 3-1 της Ιαπωνίας, σε ένα ματς που κρίηξε στα πέναλτι.

Οι Ιάπωνες προηγήθηκανστο πρώτο ημίχρονο, όταν μετά από σέντρα στην «καρδιά» της άμυνας, ο Γιοσίντα γύρισε την μπάλα προς τα μέσα κι ο Μαέντα έκανε το 1-0 για τους «μπλε σαμουράι».

Οι Κροάτες ισοφάρισαν στο δεύτερο ημίχρονο όπου μετά από σέντρα του Λόβρεν, ο Πέρισιτς σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-1.

Με αυτό το σκορ, Ιαπωνία και Κροατία πήγαν στην παράταση, όπου καμία από τις δύο δεν έπαιρνε ρίσκα στο γήπεδο. Οι Ιάπωνες ήταν εκείνοι που έχασαν την πιο σημαντική ευκαιρία με το πλασέ του Μιτόμα στο 105’, με τον Λιβάκοβιτς να δείχνει εξαιρετική αντανακλαστικά αποκρούοντας με γροθιές. Στο 120’ ο Όρσιτς είχε την καλύτερη στιγμή της στην παράταση, όμως το πλασέ του έφυγε λίγο άουτ και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι.

Εκεί «μίλησε» η κλάση του Λιβάκοβιτς, ο οποίος απέκρουσε τις εκτελέσεις των Μιναμίνο, Μιτόμα, Γιοσίντα και έστειλε με εμφατικό τρόπο τους Κροάτες στα προημιτελικά, αφού την ίδια ώρα οι Βλάσιτς, Μπρόζοβιτς και Πάσαλιτς ήταν εύστοχοι.

Πηγή: LIFO