Ο Ράφα Ναδάλ κατέκτησε το Αυστραλιανό Όπεν

Μυθικός Ναδάλ, νίκησε τον Μεντβέντεφ και έγραψε ιστορία με 21 Grand Slam σε ένα επικό ματς 5 ωρών και 24 λεπτών!

nadal1 1 1024x536 1 Australian Open, Ναδάλ, Τένις

Η μεγαλύτερη καρδιά στην ιστορία του τένις: ο Ράφα Ναδάλ επέστρεψε από την κόλαση του 0-2 κόντρα στον φαινομενικά αλύγιστο Ντανίλ Μεντβέντεφ και πήρε τη νίκη με 3-2 σετ στον τελικό του Australian Open, φτάνοντας τα 21 Grand Slam και ξεπερνώντας Φέντερερ-Τζόκοβιτς!

Είναι- και πάντα θα είναι, στην περίπτωσή του- η καρδιά. Μέσα από έναν «κυκεώνα» τραυματισμών που θα είχαν λυγίσει οποιονδήποτε άλλο αθλητή στην ιστορία του αθλήματος, αυτός είναι εκεί και λάμπει, βάζοντας το ένα διαμάντι μετά το άλλο στο εντυπωσιακό του στέμμα. Πολύ απλά γιατί υπάρχει η καρδιά. Αυτή που αισθάνεται τον (τενιστικό) Θεό και όχι η λογική.

Γιατί αν έπρεπε να συμβεί τα όσα επιτάσσει η λογική, τότε ο Ράφα Ναδάλ δε θα έγραφε ιστορία απόψε: ο Ντανίλ Μεντβέντεφ ήταν, πριν από την έναρξη του τελικού, ο πιο φορμαρισμένος τενίστας στον κόσμο και το 2-0 υπέρ του μετά τα δύο πρώτα σετ έκαναν σχεδόν σίγουρο νικητή τον Ρώσο.

Όμως το σχεδόν όταν παίζεις κόντρα στον ψυχωμένο Ισπανό θρύλο δεν είναι ποτέ, μα ποτέ αρκετό- κι αυτό το κατάλαβε με τον πιο σκληρό τρόπο ο Ντανίλ σήμερα που είδε την κούπα του Australian Open να του γυρνά, ελέω Ράφα φυσικά, την πλάτη.

Κι όμως, στο ξεκίνημα του περίλαμπρου τελικού τα πράγματα έμοιαζαν κάτι παραπάνω από ευνοϊκά για τον θριαμβευτή του περσινού US Open: μπαίνοντας με τρομερή διάθεση στο κορτ, ο Μεντβέντεφ πέτυχε εύκολα δύο breaks, σέρβιρε σαν… ρομπότ στα δικά του games και δεν άργησε να κάνει το 1-0 σε 42 λεπτά.