Πελέ: Κρίσιμες ώρες για τον «θρύλο» του ποδοσφαίρου

Στο πλευρό του και ο γιος του

80DE1828 1818 464A 9421 5526AF4BB8C8 ΠΕΛΕ

ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΓΕΝΙΚΑ

AP Photo
Πελέ: Κρίσιμες ώρες για τον «θρύλο» του ποδοσφαίρου
25.12.2022 | 19:50
Kathimerini.gr

Στο πλευρό του και ο γιος του

Σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο ο Πελέ, του οποίου η υγεία έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες μέρες.

Οι κόρες του Πελέ, Φλάβια και Κέλι Κριστίνα Νασιμέντο βρίσκονται εδώ και αρκετό στο πλευρό του πατέρα τους, ενώ το Σάββατο (24/12) κατέφτασε στο νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» και ο γιός του Εντίνιο, για να περάσει την παραμονή των Χριστουγέννων και τα Χριστούγεννα με τον πολυαγαπημένο πατέρα του.

Την Παρασκευή, ο Εντίνιο είχε απολογηθεί επειδή δεν ήταν σε θέση να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του, λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων, δηλώνοντας στην Estadao: «Θα ήθελα να είμαι εκεί, αλλά σήμερα έχω δεσμεύσεις εδώ. Δεν είμαι γιατρός, δεν θα μπορούσα να βοηθήσω πολύ.

Όμως, την επομένη, ο τεχνικός του ποδοσφαιρικού συλλόγου Λοντρίνα της Παράνα βρέθηκε και αυτός στο πλευρό του Πελέ, ο οποίος νοσηλεύεται από τα τέλη Νοεμβρίου.

Ο Εντίνιο δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Instagram, στην οποία φαίνεται να πιάνει το χέρι του Πελέ και την οποία τη συνοδεύει με την εξής ανάρτηση: «Μπαμπά, η δύναμή μου είναι μαζί σου». Σε κάποιες φωτογραφίες στη συγκεκριμένη ανάρτηση απαθανατίζονται ο Εντίνιο, μαζί με τις κόρες του Σοφία και Στέφανι Νασιμέντο.

Καμία ιδιαίτερη δραστηριότητα δεν ήταν αξιοσημείωτη το Σάββατο μπροστά από το νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν», όπου μόνο λίγοι δημοσιογράφοι περίμεναν νέα για τον μοναδικό ποδοσφαιριστή που έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο τρεις φορές (1958, 1962, 1970).

Την ίδια ώρα, θλίψη έχει προκαλέσει βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στα social media και δείχνει συγγενείς του Πελέ να τον χαιρετάνε μέσω βιντεοκλήσης. Ο ίδιος φαίνεται να μην έχει επικοινωνία με το περιβάλλον.

Ο 82χρονος Πελέ πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου, διάγνωση που έλαβε τον Σεπτέμβριο του 2021. Την περασμένη Τετάρτη (21/12), οι θεράποντες ιατροί τον ενημέρωσαν για «εξέλιξη» του καρκίνου, καθώς και για «νεφρική και καρδιακή ανεπάρκεια».

Ο Πελέ εισήχθη στο νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» μετά από λοίμωξη του αναπνευστικού που προκλήθηκε από μόλυνση από τον κορωνοϊό, καθώς και για επανεκτίμηση της θεραπείας του για τον καρκίνο, καθώς η χημειοθεραπεία στην οποία υποβαλλόταν ήταν αναποτελεσματική.