Που στρέφονται οι έρευνες για Μασιά – Κωνσταντίνου

cache 728x3000 Analog medium 875783 33469 1222020 1 Αστυνομία, έρευνες, Κωνσταντίνου, Μασιάς

Σε δύο κατευθύνσεις στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας αναφορικά με την υπόθεση χειραγώγησης αγώνα που διερευνάται ύστερα από γραπτές μαρτυρίες που προέκυψαν.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που η Αστυνομία διερευνά μία τέτοιου είδους υπόθεση και έχει στα χέρια της μαρτυρία από άμεσα εμπλεκόμενους, δεν είναι δηλαδή εξ ακοής. Γι’ αυτό, από τη μια, θα στρέψει την προσοχή της στην αποκάλυψη των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των δύο υπόπτων, του προέδρου της Αγίας Νάπας Δημήτρη Μασιά και του διαιτητή Ανδρέα Κωνσταντίνου, για να διαπιστωθεί κατά πόσον είχαν οποιαδήποτε επαφή μεταξύ τους και, από την άλλη, θα αναζητήσει και νέες μαρτυρίες που να «δένουν» καλύτερα την υπόθεση.

Οι δύο ύποπτοι θα κληθούν τις επόμενες ημέρες για ανάκριση και για να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις, ενώ αναμένεται και άλλοι παράγοντες του ποδοσφαίρου να κληθούν να δώσουν κατάθεση. Δεν αποκλείεται, παράλληλα, να κληθεί για κατάθεση και να τεκμηριώσει τα όσα είπε δημόσια και ο πρώην πρόεδρος της Αγίας Νάπας Κώστας Ηλία, ο οποίος δήλωσε ότι «τα δίνουν τα παιγνίδια στην β’ κατηγορία», εξαιρώντας τον εαυτό του.

Αρκετή βοήθεια αναμένει η Αστυνομία από την υπηρεσία Red Button που έθεσε σε λειτουργία ο Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών και τη γραμμή 1460 που έθεσε σε λειτουργία η Αστυνομία, στις οποίες ήδη ποδοσφαιριστές έδωσαν πληροφορίες αφήνοντας αιχμές για προσυνεννοημένο αγώνα.

Επίσης οι ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου θα παραλάβουν το βίντεο του αγώνα Οθέλλου Αθηένου – Αγίας Νάπας, ώστε να δουν τι ακριβώς συνέβη στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει κόκκινος φάκελος για τον αγώνα αυτό.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης δήλωσε χθες πως υπάρχουν δύο τρόποι μέσω των οποίων μπορεί να γίνει η εξιχνίαση τέτοιων υποθέσεων. Ο ένας τρόπος είναι η παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Ο άλλος τρόπος είναι να σπάσει ο νόμος της σιωπής.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρόσθεσε, είχαμε καταθέσεις βάσει των οποίων έγιναν οι συλλήψεις. Ο ίδιος είπε ότι ενημερώνεται για την υπόθεση, ενώ χθες ενημέρωσε προσωπικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρόοδο των ανακρίσεων. Ο κ. Σαββίδης επανέλαβε τη βούληση και αποφασιστικότητας της Κυβέρνησης να καθαρίσει το ποδόσφαιρο από ξένα στοιχεία. «Θέλω να διαβεβαιώσω, για άλλη μια φορά, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κουκουλωθεί ή να σκεπαστεί ή να μην προχωρήσει οποιαδήποτε υπόθεση, ή να μην προχωρήσει υπόθεση εκεί που πρέπει να προχωρήσει, αν υπάρχουν τα κατάλληλα στοιχεία» κατέληξε.

Στο μεταξύ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης δήλωσε χθες ότι οι καταγγελίες που έχουν γίνει σε σχέση με τα κακώς έχοντα στο κυπριακό ποδόσφαιρο και την ανάγκη εξυγίανσής του έχουν δημιουργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να ξεκινήσουμε να καθαρίζουμε τον «στάβλο του Αυγεία». Όπως είπε, οι χθεσινές εξελίξεις, με τις συλλήψεις που έχουν γίνει, φαίνεται να έχουν δώσει το έναυσμα προς αυτή την κατεύθυνση και τόνισε ότι όλοι πρέπει να βοηθήσουν να ξηλωθούν κατεστημένα στον χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου, να τερματισθεί η ατιμωρησία και να επιτευχθεί η εξυγίανση του ποδοσφαίρου.

Πηγή: philenews