Πραγματοποιήθηκε ο αγώνας Motocross Αμμοχώστου

7 2 Αγώνες Motocross

Με νικητή τον περσινό πρωταθλητή Χρίστο Τσαγγαρά ολοκληρώθηκε ο δεύτερος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocorss ο οποίος διεξήχθη στην πίστα Αμμοχώστου, όπου την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αμμοχώστου, με τον αγώνα να τελεί υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας.

Η δεύτερη αγωνιστική συνάντηση είχε το δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα. Με την πίστα να μην στεγνώνει εξολοκλήρου μετά τις βροχές που προηγήθηκαν, οι διαγωνιζόμενοι δυσκολεύτηκαν αρκετά ειδικότερα στο πρώτο σκέλος, με τις πτώσεις και τα λάθη κατά τη διάρκεια του αγώνα να είναι το κύριο χαρακτηριστικό.

8 2 Αγώνες Motocross
Ο νικητής Χρίστος Τσαγγαράς

Μεγάλος πρωταγωνιστής στην κατηγορία ΜΧ1 δεν ήταν άλλος από τον περσινό πρωταθλητή Χρίστο Τσαγγαρά. Κατάφερε να κερδίσει και τα δυο σκέλη και με τα αποτελέσματα όπως διαμορφώθηκαν μετά το τέλος του αγώνα πέρασε πρώτος στο βαθμολογικό πίνακα.

Στο πρώτο σκέλος ο νικητής του πρώτου αγώνα Μιχάλης Πάμπουκκας ήταν αυτός που έκανε την καλύτερη, με τους Τσαγγαρά και Χρύσανθο Γεωργίου να ακολουθούν. Όπως και στην πρεμιέρα, έτσι και στο δεύτερο αγώνα είχε πτώση με αποτέλεσμα να οπισθοχωρήσει τρίτος.

9 2 Αγώνες Motocross

Ο Τσαγγαράς πέρασε πρώτος και με σωστή οδήγηση έλεγξε το ρυθμό αντικρύζοντας πρώτος την καρό σημαία. Πίσω του έγιναν ωραίες μάχες μεταξύ των Γεωργίου και Πάμπουκκα για τη δεύτερη θέση. Ο Πάμπουκκας μετά την πτώση που είχε επανήλθε περνώντας δεύτερος. Ο Γεωργίου τον ακολουθούσε σε όλη τη διάρκεια του σκέλους και λίγο πριν το τέλος πέρασε και τερμάτισε δεύτερος καθώς ο Πάμπουκκας είχε ξανά πτώση.

10 1 Αγώνες Motocross

Η εκκίνηση του δεύτερου σκέλους ήταν πανομοιότυπη με το πρώτο. Ο Πάμπουκκας έφυγε ξανά καλά καταφέρνοντας στο μέσο του πρώτου γύρου να προηγηθεί. Αυτό διήρκησε μόνο στα αρχικά στάδια αφού ξανά είχε πτώση, με τους Τσαγγαρά και Γεωργίου να τον περάσουν. Από κει και πέρα ο Τσαγγαράς έλεγξε και πάλι τ ρυθμό καταφέρνοντας στο τέλος να περάσει ξανά πρώτος τη γραμμή τερματισμού. Ο Γεωργίου κατάφερε να ολοκληρώσει στη δεύτερη θέση με τον Πάμπουκκα ο οποίος προσπάθησε να επανέλθει, να τερματίζει τρίτος μετά από ακόμα μια πτώση που είχε.

11 1 Αγώνες Motocross

Με δυο νίκες σε ισάριθμα σκέλη, ο Χρίστος Τσαγγαράς έφυγε νικητής από την πίστα Αμμοχώστου, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι είναι εδώ για να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Με τερματισμούς 2-2 και αρκετά καλή απόδοση δεύτερος τερμάτισε ο Χρύσανθος Γεωργίου ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Μιχάλης Πάμπουκκας με τερματισμούς 3-3. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση τερμάτισαν οι Σάββας Σάββα και Μαρίνος Ζηντήλης.

12 1 Αγώνες Motocross

Ο νικητής του αγώνα Χρίστος Τσαγγαράς μετά το τέλος του αγώνα ανέφερε, «Ο αγώνας ήταν δύκολος καθώς υπήρχαν σημεία με λάσπη και σημεία όπου ήταν στεγνή πίστα και έτσι έπρεπε να είμαι προσεκτικός καθώς το παραμικρό λάθος θα στοίχιζε. Η πληγή δεν επουλώθηκε πλήρως μετά τον τραυματισμό στην πρεμιέρα αλλά ευτυχώς δεν με επηρέασε στον αγώνα. Παρά το γεγονός ότι είχα και μια πτώση, εντούτοις ευτυχώς πήγαν όλα όπως τα υπολογίσαμε. Όσον αφορά τον ανταγωνισμό οι συναθλητές μου βλέπω ότι γυμνάζονται και μπράβο τους, καθώς ήδη έχουν καλά αποτελέσματα και παράλληλα είμαι και εγώ σε εγρήγορση».

Σε ερώτηση για την Εθνική ομάδα και τους στόχους είπε, «Πιστεύω ότι φέτος θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα καθώς δουλεύουμε περισσότερο. Αγωνιζόμενοι με την Εθνική παίρνουμε πολλές εμπειρίες. Φέτος τρέξαμε και στον αγώνα των Εθνών όπου οι εμπειρίες που αποκομίσαμε θα μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτεροι. Εγώ αγωνίζομαι επίσης και στο Ισραήλ».

13 Αγώνες Motocross

Ο Άριστος Γεωργίου συνέχισε το σερί τη φετινή χρονιά στην κατηγορία ΜΧ2. Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ήταν ο ταχύτερος αναβάτης της κατηγορίας και δίκαια κέρδισει τα δυο σκέλη και συνάμα τον αγώνα.

14 Αγώνες Motocross

Ο Χρίστος Κήμήτρη ήταν σαφώς καλύτερος μετά τον αγώνα της πρεμιέρας και κινήθηκε αρκετά γρήγορα ειδικότερα στο πρώτο σκέλος. Τερμάτισε και στις δυο περιπτώσεις δεύτερος, μένοντας έτσι στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

15 Αγώνες Motocross

Σαφώς ανεβασμένος σε σχέση με τη πρεμιέρα ήταν και ο Γιώργος Παουλλής. Κατάφερε μετά από σταθερή οδήγηση να αποφύγει τα λάθη και να τερματίσει τρίτος στα δυο σκέλη και παράλληλα τρίτος στον αγώνα.

16 Αγώνες Motocross

Στην κατηγορία MX-OPEN ο Αριστόδημος Έλληνας ήταν αλάνθαστος. Με δυο καλές εκκινήσεις στα δυο σκέλη έμεινε μακριά από περιπέτειες. Οδήγησε μυαλωμένα αποφεύγοντας τυχών πτώση η οποία θα τον δυσκόλευε στο έργο του. Ήταν ο μεγάλος νικητής και στα δυο σκέλη και με αυτό το αποτέλεσμα πέρασε πρώτος στη βαθμολογία. Ο πρωταγωνιστής της πρεμιέρας Παντελής Αντωνίου περιορίστηκε στη δεύτερη θέση στα δυο σκέλη και κατ επέκταση στον αγώνα. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Βρυώνης Βλασίου, ολοκληρώνοντας τρίτος και στα δυο σκέλη. Οι Αντώνης Γεωργίου και Πέτρος Θεοφάνους τερμάτισαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

17 Αγώνες Motocross

Αήττητος συνεχίζει ο Μαρίνος Τσαγγαράς
Ο Μαρίνος Τσαγγαράς συνέχισε όπως ξεκίνησε στην πρεμιέρα, δηλαδή με νίκη. Κάνοντας δυο καλές εκκινήσεις και στα δυο σκέλη δεν είχε κανένα πρόβλημα να διατηρήσει το απόλυτο και το ερώτημα είναι ποιός θα μπορέσει να τον σταματήσει;

18 Αγώνες Motocross

Αυτός που εξέπληξε ευχάριστα στον αγώνα ήταν ο Σάββας Σάββα (ΚΤΜ), ο οποίος πραγματοποίησε μια ανεπανάληπτη εμφάνιση διεκδικώντας με αξιώσεις τη δεύτερη θέση. Θα μπορούσε να το πετύχει όμως μια πτώση λίγο πριν το τέλος του δεύτερου σκέλους, έδωσε την ευκαιρία στον πολύπειρο Γιώργο Σιδερένιο να τερματίσει αυτός δεύτερος, αφήνοντας τον Σάββα τρίτο.

19 Αγώνες Motocross

Οι δυο αναβάτες ισοβάθμησαν μετά το τέλος του αγώνα έχοντας από μια δεύτερη και μια τρίτη θέση, με τη δεύτερη θέση να πηγαίνει στον Σιδερένιο καθώς είχε ψηλότερο τερματισμό στο δεύτερο σκέλος από τον Σάββα.

OPEN FREE – Πρώτη νίκη για Τουρκοκύπριο αθλητή σε αγώνα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας

20 Αγώνες Motocross

Ο Mustafa Sitki Dersey έγινε ο πρώτος Τουρκοκύπριος Αθλητής που κερδίζει σε αγώνα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας. Με τερματισμούς 2-1 ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου, αφήνοντας δεύτερο τον Μιχάλη Χριστοδούλου (1-4) και τρίτο τον Μιχάλη Αγρότη (3-2).

Ο επόμενος αγώνας για το Παγκύρπιο Πρωτάθλημα Motocross είναι στις 8 Δεκεμβρίου και θα διεξαχθεί στην πίστα Νεόφυτος Τσαγγαράς στην Μακούντα.

Πηγή: SMRacingNews.com