Πρωταθλητής στην Κίνα ο Παγδατής!

Μάρκος Παγδατής, Τένις

Tον πέμπτο του τίτλο στην πολύχρονη καριέρα του στο τένις πανηγυρίζει ο Μάρκος Παγδατής, ο οποίος χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες κέρδισε το τουρνουά Pingshan Open στη Σεντζέν της Κίνας.

markos pagdatis antonis kezzos 1 Μάρκος Παγδατής, Τένις

Ο πρωταθλητής μας στον τελικό του τουρνουά (17/3) αντιμετώπισε τον Ιταλό Στέφανο Ναπολιτάνο, κερδίζοντας με 2-1 σετ (6-2, 3-6, 6-4) και κατακτώντας παράλληλα τον τίτλο ο οποίος αποτελεί σπουδαία διάκριση στην καριέρα του Κύπριου αντισφαιριστή.

Είναι ο πρώτος τίτλος του Μάρκου από το Challenger της Γενεύης το 2014 και ο 10ος συνολικά σε τουρνουά της συγκεκριμένης σειράς. Ο Παγδατής έχει και τέσσερις τίτλους ATP, από τη συμμετοχή του σε 14 τελικούς! Ο τελευταίος τίτλος ATP ήταν στο Σίδνεϊ το 2010.

markos pagdatis antonis kezzos 5 Μάρκος Παγδατής, Τένις

Ο τελικός στο Challenger της Σένζεν, ήταν πολύ αμφίρροπος με τον 33χρονο να χρειάζεται 2 ώρες και 32 λεπτά για να φτάσει στη νίκη επί του 23χρονου Ιταλού, Νο229 στον κόσμο. O Παγδατής προηγήθηκε με διπλό break στο καθοριστικό σετ και παρά την προσπάθεια του Ναπολιτάνο να επιστρέψει, εκμεταλλεύτηκε το 4ο match point στο δικό του σερβίς, φτάνοντας στη σπουδαία νίκη.

Οι 90 ATP βαθμοί που συγκέντρωσε μοιάζουν πολύτιμοι από τη στιγμή που τη Δευτέρα θα χάσει 106 πόντους από την συμμετοχή του πέρυσι στον 4ο γύρο του Indian Wells.

Πηγή: Goal.com.cy