Προβάρει πέμπτη… κυπριακή φανέλα ο Ντα Σίλβα

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Έχοντας πανηγυρίσει δύο κατακτήσεις κυπέλλων και πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ με τον Απόλλωνα ο Άλεξ ντα Σίλβα αποχαιρέτησε την ομάδα της Λεμεσού έπειτα από τριετή θητεία στο Κολόσσι.

Το πέρασμα του Βραζιλιάνου επιτελικού μέσου από τους γαλάζιους κρίνεται απόλυτα θετικό, με προσωπικό ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα (σε αγώνες πρωταθλήματος) τη σεζόν 2016/17 όταν πέτυχε 12 γκολ.

 

Πλέον, ο οσονούπω 35χρονος τεχνίτης μέσος αναζητά νέα ποδοσφαιρική στέγη και το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Κύπρο συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες. Τουλάχιστον αυτή είναι η επιθυμία του ιδίου, αφού του αρέσει η ζωή στο νησί μας.

Βέβαια για να γίνει αυτό θα πρέπει να βρει συμβόλαιο κοντά στα δικά του θέλω, καθώς η αιτία που αποχώρησε από τον Απόλλωνα ήταν το οικονομικό. Ήδη το φως της δημοσιότητας είδε φημολογούμενο ενδιαφέρον άλλης κυπριακής ομάδας και ο χρόνος θα δείξει εάν ο Ντα Σίλβα θα φορέσει πέμπτη διαφορετική φανέλα κυπριακής ομάδας.

 

Ο Βραζιλιάνος επιτελικός μέσος πρωτοήρθε στην Κύπρο σε ηλικία 26 ετών για λογαριασμό της Ένωσης τη σεζόν 2010/11. Από τα πρώτα, κιόλας, παιχνίδια «ξεδίπλωσε» τις αρετές του και έκανε μεγάλες ομάδες του νησιού να τον ¨λιγουρευτούν. 30 συμμετοχές, έξι γκολ και πολλές ασίστ ήταν ο απολογισμός του Ντα Σίλβα στο Παραλίμνι με την Ομόνοια να κινεί τις διαδικασίες και να τον παίρνει στο «Ηλίας Πούλλος» το καλοκαίρι του 2011, έναντι 150 χιλιάδων ευρώ.

Στους πράσινους ο Ντα Σίλβα δεν πήρε τις ευκαιρίες που άξιζε. Η παρουσία αρκετών ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών επί εποχής Μιλτιάδη Νεοφύτου και το γεγονός πως δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του Νεόφυτου Λάρκου είχαν ως αποτέλεσμα ν’ αποχωρήσει έξι μήνες αργότερα έχοντας παίξει σε 14 παιχνίδια εκ των οποίων μόλις τα έξι ως βασικός.

Στην ΑΕΚ αναγεννήθηκε. Από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι το καλοκαίρι του 2013 έκανε «παπάδες» και κέρδισε μετεγγραφή στην Μέταλουργκ Ντόνετσκ. Στην Ουκρανία έμεινε δύο χρόνια, έχοντας γεμάτες σεζόν (42 συμμετοχές, τρία γκολ) με τον Νίκο Κίρζη να τον δελεάζει το καλοκαίρι του 2015. Τα τρία χρόνια παραμονής σε μία ομάδα αποτελεί προσωπικό ρεκόρ καριέρας για τον Ντα Σίλβα που ξεκίνησε φουριόζος τη φετινή περίοδο, ήταν εκ των κορυφαίων του Απόλλωνα αλλά στο δεύτερο εξάμηνο δεν βοήθησε σχεδόν καθόλου τον Σωφρόνη Αυγουστή.

 

Πηγή: goal.com.cy

Ροη Ειδησεων

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Στο παλιό Νοσοκομείο ο νέος Δήμαρχος – “Να αντιμετωπιστεί δραστικά το πρόβλημα” (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μαζί με τους Αντιδημάρχους Δερύνειας και Φρενάρους επισκέφθηκε το κτήριο του παλιού Νοσοκομείου Αμμοχώστου στο…

16 Ιουνίου, 2024

ΑΥΓΟΡΟΥ: Οι δρόμοι και το μουσείο του Αυγόρου θα γεμίσουν (και φέτος) μουσική

Το Λακκιρτίν Φεστ έρχεται για άλλη μία χρονιά από τη Θεατρική Ομάδα Δημιουργείν στις 7…

16 Ιουνίου, 2024

Μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Αμμοχώστου και Γυμνασίου Κοκκινοχωρίων τραγουδούν για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι μαθητές της χορωδίας του Μουσικού Γυμνασίου Αμμοχώστου και Γυμνασίου Κοκκινοχωρίων Πάνου Ιωάννου τραγουδούν για…

16 Ιουνίου, 2024

Έκοψε 5 πασσάλους της ΑΗΚ και έκλεψε εναέρια καλώδια μήκους σχεδόν ενός χιλιομέτρου!

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης κλοπής καλωδίων της ΑΗΚ, η Αστυνομία προχώρησε χθες βάσει δικαστικού εντάλματος…

16 Ιουνίου, 2024

Δεύτερος θάνατος από θερμοπληξία στην Κύπρο – “Έσβησε” 84χρονη

Δεύτερος θάνατος με αιτία την θερμοπληξία έχει καταγραφεί το απόγευμα του Σαββάτου. Σύμφωνα με ενημέρωση…

16 Ιουνίου, 2024

Η μαρίνα Αγίας Νάπας επέκτησε το δικό της γήπεδο padel

Το δικό της γήπεδο Padel και μάλιστα ανοιχτό για το κοινό απέκτησε η Μαρίνα της…

15 Ιουνίου, 2024