Προβάρει πέμπτη… κυπριακή φανέλα ο Ντα Σίλβα

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Έχοντας πανηγυρίσει δύο κατακτήσεις κυπέλλων και πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ με τον Απόλλωνα ο Άλεξ ντα Σίλβα αποχαιρέτησε την ομάδα της Λεμεσού έπειτα από τριετή θητεία στο Κολόσσι.

Το πέρασμα του Βραζιλιάνου επιτελικού μέσου από τους γαλάζιους κρίνεται απόλυτα θετικό, με προσωπικό ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα (σε αγώνες πρωταθλήματος) τη σεζόν 2016/17 όταν πέτυχε 12 γκολ.

 

Πλέον, ο οσονούπω 35χρονος τεχνίτης μέσος αναζητά νέα ποδοσφαιρική στέγη και το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Κύπρο συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες. Τουλάχιστον αυτή είναι η επιθυμία του ιδίου, αφού του αρέσει η ζωή στο νησί μας.

Βέβαια για να γίνει αυτό θα πρέπει να βρει συμβόλαιο κοντά στα δικά του θέλω, καθώς η αιτία που αποχώρησε από τον Απόλλωνα ήταν το οικονομικό. Ήδη το φως της δημοσιότητας είδε φημολογούμενο ενδιαφέρον άλλης κυπριακής ομάδας και ο χρόνος θα δείξει εάν ο Ντα Σίλβα θα φορέσει πέμπτη διαφορετική φανέλα κυπριακής ομάδας.

 

Ο Βραζιλιάνος επιτελικός μέσος πρωτοήρθε στην Κύπρο σε ηλικία 26 ετών για λογαριασμό της Ένωσης τη σεζόν 2010/11. Από τα πρώτα, κιόλας, παιχνίδια «ξεδίπλωσε» τις αρετές του και έκανε μεγάλες ομάδες του νησιού να τον ¨λιγουρευτούν. 30 συμμετοχές, έξι γκολ και πολλές ασίστ ήταν ο απολογισμός του Ντα Σίλβα στο Παραλίμνι με την Ομόνοια να κινεί τις διαδικασίες και να τον παίρνει στο «Ηλίας Πούλλος» το καλοκαίρι του 2011, έναντι 150 χιλιάδων ευρώ.

Στους πράσινους ο Ντα Σίλβα δεν πήρε τις ευκαιρίες που άξιζε. Η παρουσία αρκετών ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών επί εποχής Μιλτιάδη Νεοφύτου και το γεγονός πως δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του Νεόφυτου Λάρκου είχαν ως αποτέλεσμα ν’ αποχωρήσει έξι μήνες αργότερα έχοντας παίξει σε 14 παιχνίδια εκ των οποίων μόλις τα έξι ως βασικός.

Στην ΑΕΚ αναγεννήθηκε. Από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι το καλοκαίρι του 2013 έκανε «παπάδες» και κέρδισε μετεγγραφή στην Μέταλουργκ Ντόνετσκ. Στην Ουκρανία έμεινε δύο χρόνια, έχοντας γεμάτες σεζόν (42 συμμετοχές, τρία γκολ) με τον Νίκο Κίρζη να τον δελεάζει το καλοκαίρι του 2015. Τα τρία χρόνια παραμονής σε μία ομάδα αποτελεί προσωπικό ρεκόρ καριέρας για τον Ντα Σίλβα που ξεκίνησε φουριόζος τη φετινή περίοδο, ήταν εκ των κορυφαίων του Απόλλωνα αλλά στο δεύτερο εξάμηνο δεν βοήθησε σχεδόν καθόλου τον Σωφρόνη Αυγουστή.

 

Πηγή: goal.com.cy

Ροη Ειδησεων

Ο Αβραάμης από την Αγία Νάπα κέρδισε την δεύτερη θέση στους αγώνες του ΙΡΑ στη Ρουμάνια

Την Δεύτερη θέση κα το αργυρό μετάλλιο κατέλαβε για την Κύπρο ο Αβράμης Αβραάμ από…

23 Μαΐου, 2024

Παραλίμνι: Πανηγύρι Αγάπης για το Ειδικό Σχολείο Απόστολος Βαρνάβας

Το Πανηγύρι Αγάπης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 στις 5 το απόγευμα στην…

23 Μαΐου, 2024

Νέα τραγωδία: Έχασε την ζωή του 43χρονος μετά από τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο

Σε νέα θανατηφόρα σύγκρουση που συνέβη χθες βράδυ στην επαρχία Λάρνακας, έχασε τη ζωή του…

23 Μαΐου, 2024

Δημήτρης Σταρόβας: Υπέστη κολπική μαρμαρυγή

Δύσκολη ήταν η χθεσινή νύχτα για τον Δημήτρη Σταρόβα στο νοκοσομείο. Σύμφωνα με την αποκάλυψη…

23 Μαΐου, 2024

Υπ. Γεωργίας: Μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα για αντιμετώπιση πυρκαγιών

Οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του κράτους βρίσκονται στη μέγιστή τους επιχειρησιακή ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις…

23 Μαΐου, 2024

Το δικό της γλυπτό Κολοκάσι απέκτησε η Σωτήρα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το γλυπτό του παραγωγού Κολοκασιού στολίζει από χθες τον Δήμο Σωτήρας. Ο Δήμος αποφάσισε να…

23 Μαΐου, 2024