“Χειμερινοί κολυμβητές” στο East Safari Rally της επ. Αμμοχώστου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

IMG 3359 East Safari Rally

Υπό αντίξοες συνθήκες ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα στο 34o East SafarI Rally. Η βροχή που προηγήθηκε, λάσπωσε τις ειδικές διαδρομές και τα πληρώματα έμοιαζαν περισσότερο με χειμερινούς κολυμβητές, αφού οι τέσσερις ειδικές της μέρας πέραν από λάσπη είχαν και αρκετό νερό, κάτι που δυσκόλεψε όλους ανεξαιρέτως.

IMG 3643 East Safari Rally

Συγκλονιστική ήταν η μάχη για την πρωτιά μεταξύ των πληρωμάτων της Petrolina ENI Racing Team Τσουλόφτα Χρυσοστόμου (Citroen DS3 R5) και Γαλαταριώτη-Ιωάννου (Skoda Fabia R5) . Οι πρώτοι ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα κερδίζοντας την πρώτη ειδική. Η αντίδραση από τους πρωταθλητές ήρθε στην αμέσως επόμενη καθώς την κέρδισαν και μείωσαν στα τέσσερα δευτερόλεπτά.

IMG 3493 East Safari Rally

Όλα συνέτειναν σε μια συγκλονιστική συνέχεια. Στις επόμενες δυο ειδικές, οι οποίες ήταν νυκτερινές, οι Τσουλόφτας – Χρυσοστόμου κατάφεραν να σημειώσουν τον καλύτερο χρόνο με αποτέλεσμα να ολοκληρώσουν την πρώτη μέρα πρώτοι, με 21 δευτερόλεπτα διαφορά από τους Γαλαταριώτη-Ιωάννου.

IMG 3324 East Safari Rally

Σε παρόμοια θέση ήταν και στον αντίστοιχο περσινό αγώνα οι πρωταθλητές και κατάφεραν στο τέλος να ανατρέψουν τα δεδομένα. Η μεταξύ του μονομαχία αναμένετε να μαγνητίσει τα βλέμματα αύριο καθώς και τα δυο πληρώματα θα τα δώσουν όλα με στόχο την επικράτηση.

IMG 3281 East Safari Rally

Οι Ζήνωνος – Χριστοφή με το Mitsubishi Lancer EVO9 συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα. Οδήγησαν γρήγορα και μέχρι στιγμής είναι πρώτοι στην κατηγορία Ν. Είναι στη μάχη του βάθρου μαζί με τους τέταρτους Παντελή – Χριστοδούλου (Mitsubishi Lancer EVO10) και τους πέμπτους Γιώργο και Παύλο Εγγλέζου (Mitsubishi Lancer EVO9) και αύριο η μέρα προβλέπετε συναρπαστική, καθώς τα τρία πληρώματα χωρίζουν μόλις 8.2 δευτερόλεπτα.

Οι Petrolina ENI  Racing Team Γιάγκου – Κυριάκου παρουσιάστηκαν σαφώς βελτιωμένοι από προηγούμενες εμφανίσεις και με το Hyundai i20 είναι στην έκτη θέση. Αρκετά καλοί ήταν και οι Παφίτης – Τσιάκκας οι οποίοι είναι έβδομοι γενικής.

DSC 6660 East Safari Rally

Οι Γιώργος Νέστορος-Γιάννος Καλλής (Mitsubishi Lancer EVO6) είναι στην όγδοη θέση και παράλληλα είναι πρώτοι στην κατηγορία RCS 2, έχοντας μάλιστα άνετο προβάδισμα από το δεύτερο πλήρωμα. Οι Αντωνίου-Πιερής (Mitsubishi Lancer EVO10) και Λιμνιώτης-Σοφοκλέους (Mitsubishi Lancer EVO9) συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

DSC 6662 East Safari Rally

Στη δικήνητη κατηγορία οι Leo-Zoli (Suzuki Swift) είναι το πλήρωμα που προηγείται. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποιούν και οι Χρίστος και Ιορδάνης Ιορδάνους με το Peugeot 206 και επιβραβεύονται με τη δεύτερη θέση.

DSC 6655 East Safari Rally

Την πρώτη μέρα εγκατάλειψαν τέσσερα πληρώματα, ενώ 15 συνολικά πληρώματα επέλεξαν να μην ξεκινήσουν λόγω των καιρικών συνθηκών.

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου/Κούλλης Κυριάκου

Πηγή: smracingnews.com