“Χειμερινοί κολυμβητές” στο East Safari Rally της επ. Αμμοχώστου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Υπό αντίξοες συνθήκες ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα στο 34o East SafarI Rally. Η βροχή που προηγήθηκε, λάσπωσε τις ειδικές διαδρομές και τα πληρώματα έμοιαζαν περισσότερο με χειμερινούς κολυμβητές, αφού οι τέσσερις ειδικές της μέρας πέραν από λάσπη είχαν και αρκετό νερό, κάτι που δυσκόλεψε όλους ανεξαιρέτως.

Συγκλονιστική ήταν η μάχη για την πρωτιά μεταξύ των πληρωμάτων της Petrolina ENI Racing Team Τσουλόφτα Χρυσοστόμου (Citroen DS3 R5) και Γαλαταριώτη-Ιωάννου (Skoda Fabia R5) . Οι πρώτοι ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα κερδίζοντας την πρώτη ειδική. Η αντίδραση από τους πρωταθλητές ήρθε στην αμέσως επόμενη καθώς την κέρδισαν και μείωσαν στα τέσσερα δευτερόλεπτά.

Όλα συνέτειναν σε μια συγκλονιστική συνέχεια. Στις επόμενες δυο ειδικές, οι οποίες ήταν νυκτερινές, οι Τσουλόφτας – Χρυσοστόμου κατάφεραν να σημειώσουν τον καλύτερο χρόνο με αποτέλεσμα να ολοκληρώσουν την πρώτη μέρα πρώτοι, με 21 δευτερόλεπτα διαφορά από τους Γαλαταριώτη-Ιωάννου.

Σε παρόμοια θέση ήταν και στον αντίστοιχο περσινό αγώνα οι πρωταθλητές και κατάφεραν στο τέλος να ανατρέψουν τα δεδομένα. Η μεταξύ του μονομαχία αναμένετε να μαγνητίσει τα βλέμματα αύριο καθώς και τα δυο πληρώματα θα τα δώσουν όλα με στόχο την επικράτηση.

Οι Ζήνωνος – Χριστοφή με το Mitsubishi Lancer EVO9 συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα. Οδήγησαν γρήγορα και μέχρι στιγμής είναι πρώτοι στην κατηγορία Ν. Είναι στη μάχη του βάθρου μαζί με τους τέταρτους Παντελή – Χριστοδούλου (Mitsubishi Lancer EVO10) και τους πέμπτους Γιώργο και Παύλο Εγγλέζου (Mitsubishi Lancer EVO9) και αύριο η μέρα προβλέπετε συναρπαστική, καθώς τα τρία πληρώματα χωρίζουν μόλις 8.2 δευτερόλεπτα.

Οι Petrolina ENI  Racing Team Γιάγκου – Κυριάκου παρουσιάστηκαν σαφώς βελτιωμένοι από προηγούμενες εμφανίσεις και με το Hyundai i20 είναι στην έκτη θέση. Αρκετά καλοί ήταν και οι Παφίτης – Τσιάκκας οι οποίοι είναι έβδομοι γενικής.

Οι Γιώργος Νέστορος-Γιάννος Καλλής (Mitsubishi Lancer EVO6) είναι στην όγδοη θέση και παράλληλα είναι πρώτοι στην κατηγορία RCS 2, έχοντας μάλιστα άνετο προβάδισμα από το δεύτερο πλήρωμα. Οι Αντωνίου-Πιερής (Mitsubishi Lancer EVO10) και Λιμνιώτης-Σοφοκλέους (Mitsubishi Lancer EVO9) συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Στη δικήνητη κατηγορία οι Leo-Zoli (Suzuki Swift) είναι το πλήρωμα που προηγείται. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποιούν και οι Χρίστος και Ιορδάνης Ιορδάνους με το Peugeot 206 και επιβραβεύονται με τη δεύτερη θέση.

Την πρώτη μέρα εγκατάλειψαν τέσσερα πληρώματα, ενώ 15 συνολικά πληρώματα επέλεξαν να μην ξεκινήσουν λόγω των καιρικών συνθηκών.

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου/Κούλλης Κυριάκου

Πηγή: smracingnews.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επέστρεψε στο Παραλίμνι ο Γιανέφσκι μετά απο 9 χρόνια