“Σκόρπισε” την Ανόρθωση με τριάρα η Ομόνοια (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχίζει την αναρρίχηση στην κορυφή το τριφύλλι

Στιγμιότυπο 2020 12 22 21.57.44 Ανόρθωση, Ομόνοια

Η Ομόνοια επικράτησε 3-0 της “Κυρίας” στο ΓΣΠ για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος και έφτασε τους 29 βαθμούς (-3 από την κορυφή και τον Απόλλωνα που αγωνίζεται το απόγευμα της Τετάρτης), ενώ η ομάδα της Αμμοχώστου έμεινε στους 30.

Το “τριφύλλι” μετά την ευρεία νίκη επί του ΑΠΟΕΛ και της Καρμιώτισσας, συνεχίζει την δική του αντεπίθεση αλλά και αναρρίχηση προς την κορυφή, ενώ παρουσιάζει πλέον πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Από την άλλη, οι κυανόλευκοι συνεχίζουν να προβληματίζουν, αφού κατέγραψαν ελάχιστες ευκαιρίες αλλά και προϋποθέσεις στο αποψινό ντέρμπι.

Δείτε τα γκολ του αγώνα:

Στα αξιοσημείωτα, αναγκαστική αλλαγή έγινε ο Παπουλής λόγω ενοχλήσεων, με την κατάσταση του να αξιολογείται εντός των επόμενων ημερών. Το ίδιο και ο Ασάντε που αντικαταστάθηκε στο δεύτερο μέρος. Εξάλλου ακολουθεί η διακοπή των Χριστουγέννων και υπάρχει χρόνος για αξιολόγηση της κατάστασης τους.

Παράλληλα, ο Αρτυματάς συμπλήρωσε απαγορευτικό αριθμό καρτών και θα απουσιάσει είτε από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα είτε από αυτό με τον Εθνικό. Έξαλλος ο Κετσπάγια για ένα ακόμα παιχνίδι που τα έλεγε έντονα στους παίκτες του κατά την διάρκεια του αγώνα.

Το ματς…

Από τα… αποδυτήρια άνοιξε το σκορ η Ομόνοια καθώς μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης ο Λέτσγιακς έδωσε το έναυσμα για να στηθεί το πάρτι. Με ασίστ-φαρμάκι, ο Τσέχος έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και ο Ασάντε χωρίς κάποιο αντίπαλο ενώπιον του, σκόραρε με προβολή και νίκησε τον Λόρια. Η Ανόρθωση προσπάθησε να αντιδράσει, ανέκτησε την κατοχή ωστόσο δυσκολευόταν να πλησιάσει με αξιώσεις την αντίπαλη εστία.

Στο 23′ ο Καλτσάς έφυγε μόνος μετά από εξαιρετική κάθετη του Μαργκάσα, πέρασε και τον Παναγή, σκόραρε ωστόσο συνελήφθη σε αντικανονική θέση. Η φάση ελέχθηκε από το VAR και επιβεβαίωσε την απόφαση του επόπτη, καθώς ο Ελλαδίτης ήταν εκτεθειμένος. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι πράσινοι έβαλαν γερές βάσεις για τη νίκη. Ο Λέτσγιακς ελευθερώθηκε ξανά, έβγαλε την σέντρα και αυτή την φορά ήταν ο Παπουλής που σκόραρε για το “τριφύλλι”.

Με τους καλύτερους οιωνούς άρχισε και το δεύτερο μέρος για την ομάδα της πρωτεύουσας. Ο Τσέχος που ήταν και πάλι πρωταγωνιστής, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, μπήκε στην περιοχή και γύρισε προς το ύψος του πέναλτι, ο Λόρια έδιωξε δύο φορές ασταθώς (όπως και ο Σίλντενφελντ), με τον Ασάντε να μην χαρίζεται και να ευστοχεί και πάλι.

Η Ανόρθωση άργησε πολύ να… πάρει μπρος αφού την πρώτη κλασσική ευκαιρία την σημείωσε στο 64′ (!). Ο Ελουντού ξεχάστηκε από την άμυνα των γηπεδούχων, ωστόσο η κεφαλιά του δεν βρήκε στόχο. Λίγα λεπτά αργότερα και πάλι ο Χουσμπάουερ από πλεονεκτική θέση αστόχησε και έστειλε την μπάλα ψηλά έξω. Από’ κει και πέρα η Ομόνοια διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ της αποτέλεσμα και πήρε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο.

Πηγή: Goal.com.cy