Στην Ελλάδα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μαζί με το τρόπαιο του NBA (ΕΙΚΟΝΕΣ)

«Ακόμη δεν μπορούμε να το πιστέψουμε» - Δείτε βίντεο

antetokounbros art NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο

Στην Ελλάδα έφτασε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος τήρησε την υπόσχεσή του και μαζί με τον αδερφό του Θανάση έφεραν τόσο το τρόπαιο του NBA όσο και το βραβείο του MVP που κατέκτησε ο Greek Freak.

ηυηδς NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο προσγειώθηκαν στο «Ελ. Βενιζέλος» στις 11:30 μαζί με τη μητέρα τους και στη συνέχεια προχώρησαν σε δηλώσεις.

5351427 NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους και κατά τη διάρκεια της σεζόν και από πρώτη στιγμή που παίζουμε μπάσκετ μας έχουν στηρίξει. Δεν έχω λόγια.

Δεν το έχω πιστέψει ακόμα. Στο Μιλγουόκι μας φώναζαν ότι είμαστε νικητές. και του χρόνου ότι πρέπει να υπερασπιστούμε τον τίτλο είναι κάτι το απίστευτο. Όταν είσαι μικρό παιδί και βλέπεις Youtube και βλέπεις πανηγυρισμούς και τρόπαια και λες μακάρι να πάρω και εγώ μέρος σε κάτι το απίστευτο, και να το κάνεις πραγματικότητα. Το έζησα πέρυσι με τον άλλον μου αδερφό και το ζω και φέτος», είπε αρχικά ο Θανάσης Αντετοκούνμπο.

Από την πλευρά του ο Γιάννης ανέφερε τα εξής: «Ευχαριστώ όλον τον κόσμο που έχουμε πάει ΝΒΑ και ζούμε το όνειρο μας. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε πίσω και βλέπουμε τους φίλους μας. Χαρούμενοι που φέραμε και το κύπελλο μαζί. Έπρεπε να περάσουμε μεγάλη διαδικασία. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί είναι ένα από τα μεγαλύτερα τρόπαια στον κόσμο βρίσκεται στην Ελλάδα. Δεν ξέρω για πόσες μέρες θα βρίσκεται εδώ αλλά θα τα πάμε στα μέρη που μεγαλώσαμε, Σεπόλια και Ζωγράφου. Τώρα που το είδαμε πάλι, ακόμα δεν έχουμε πιστέψει τι έχει γίνει. Είναι τρομερό. Με σκληρή δουλειά από τους δυο μας και την ομάδα. Και φυσικά που όλοι μας στήριζαν από την Ελλάδα και εύχονταν ότι καλύτερο για την ομάδα.

Ακόμα δεν το έχω πιστέψει. Όλη τη χρονιά προσπαθούσα να μην βλέπω highlight και τα παιχνίδια. Κάθε πρωί ανοίγω τηλεόραση και βλέπω Μιλγουόκι Μπακς, πρωταθλητές. Θέλω να κλάψω; Να γελάσω; Δεν το έχω πιστέψει ακόμα. 75.000 κόσμος έξω από το γήπεδο, γεμάτο γήπεδο σε κάθε ματς. Στην παρέλαση φώναζαν όλοι bucks in Six.

Μόνο που καταφέραμε και τα ζήσαμε τόσο νέοι με τον αδερφό μου και την οικογένειά μου. Να βγω σε μπλουζάκι δεν με νοιάζει. Όλες οι στιγμές που έζησα στα αποδυτήρια και στο ματς και στον τελικό και με τον Γιώργο Πάνου στα αποδυτήρια. Θέλω να το ξαναζήσω με τους συμπαίκτες μου. Κράτησε μόνο ένα βράδυ. Θέλω να το ξαναζήσω ως ομάδα και μακάρι να γινόμαστε καλύτεροι ως ομάδα. Και να είμαστε ακόμα πεινασμένοι ώστε να κερδίζουμε. Και να ζήσουμε πάλι τέτοιες στιγμές με το Μιλγουόκι και με την Εθνική. Με χαμηλά το κεφάλι θα ξαναζήσουμε πάλι τέτοιες στιγμές. Με τον θεό και πάλι δίπλα μας. Είναι εθιστικό αυτό το συναίσθημα. Θέλω να το ξαναζήσω. Είμαστε αυτοί σαν άνθρωποι. Θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι μαζί με τον Θανάση. Να φτάνουμε στα όρια μας. Θα κάνουμε τρομερά πράγματα στην καριέρα μας έχοντας τον Θεό δίπλα μας».