Τιμούρ, η μεγάλη επιστροφή

59602715 2636984266328848 5089051275232804864 o Ανόρθωση

H μεγάλη επιστροφή του Τιμούρ στην Ανόρθωση μετά από μια δεκαετία περίπου, είναι πλέον γεγονός, αφού ανακοινώθηκε και επισήμως. Η χρονική διάρκεια του συμβολαίου που υπέγραψε ο Γεωργιανός τεχνικός είναι για δύο χρόνια (μέχρι τον Μάη του 2021) και επιστρέφει στην ομάδα που δοξάστηκε όσο λίγοι.

Θυμίζουμε πως ο 51χρονος κόουτς, είχε αποχωρήσει από το κλαμπ τον Απρίλιο του 2009 (13 του μήνα συγκεκριμένα), και ενώ λίγους μήνες πριν είχε οδηγήσει την Ανόρθωση στην πρώτη της -και μοναδική για την ώρα- παρουσία σε Ευρωπαϊκό όμιλο (του Champions League). Ακολούθησαν θητείες σε Ολυμπιακό Π., Εθνική Γεωργίας, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ (Αθηνών) και Όρενμπουργκ, προτού ο (προπονητικός) δρόμος τον φέρει ξανά στο “Αντώνης Παπαδόπουλος”.

Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης είναι ενδεικτική της λατρείας που υπάρχει προς το πρόσωπό του, με εκτενή αναφορά στο τι πέτυχε με το κλαμπ:

“Η ώρα που περίμεναν χιλιάδες Ανορθωσιάτες έφτασε. Ο Τιμούρ Κετσπάγια επέστεψε στο σπίτι του!

Ο αγαπημένος των Ανορθωσιατών, ο στρατηγός της Ανόρθωσης, ο άνθρωπος που δόξασε και δοξάστηκε όσο καμιά άλλη ποδοσφαιρική φυσιογνωμία στη σύγχρονη Ιστορία μας, επιστρέφει ως επικεφαλής της τεχνικής ηγεσίας για να ηγηθεί της μεγάλης προσπάθειας για ανασύνταξη και αντεπίθεση στους τίτλους και τις επιτυχίες.

Από την 1η Ιουνίου 2019 και για περίοδο τουλάχιστον δύο ετών, ο Τιμούρ Κετσπάγια θα έχει το γενικό πρόσταγμα στο “Αντώνης Καράς” και θα είναι ο άνθρωπος που όλοι φιλοδοξούμε ότι θα μας ξαναφέρει τις στιγμές δόξας στον περήφανο κόσμο μας!

Ο Τιμούρ Κετσπάγια ήρθε στην Κύπρο για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1991 και στην τριετία (1991-94) που αγωνίστηκε στην ομάδα μας ξεδίπλωσε πολλές από τις πλούσιες ποδοσφαιρικές του αρετές, πετυχαίνοντας 39 τέρματα σε 76 συμμετοχές, αποτελώντας τον θεμέλιο λίθο της επίθεσης.

Το 2002-03 επέστρεψε για δεύτερη φορά στο Στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος έπειτα από τις παρουσίες του σε ομάδες όπως η ΑΕΚ Αθηνών, η Νιουκασλ, η Γουλβς αλλά και η Νταντί. Τον Δεκέμβριο του 2003 και ενώ ήταν ποδοσφαιριστής, του έγινε πρόταση για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ανόρθωσης. Ο ίδιος την έκανε αποδεκτή, όντας παίκτης-προπονητής μέχρι το 2007, πανηγυρίζοντας μάλιστα και την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην καριέρα του το 2004-05. Σε ηλικία 39 ετών πήρε την απόφαση να “κρεμάσει τα παπούτσια του” με σκοπό να αφοσιωθεί αποκλειστικά στις ανάγκες που απαιτεί το πόστο του τεχνικού.

Πέραν της κατάκτησης του Κυπέλλου το 2007 αλλά και του αήττητου πρωταθλήματος το 2008 με την Ανόρθωση, ο 51χρονος τεχνικός οδήγησε την Ανόρθωση στου ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την χρονιά 2008-09, κάτι που αποτελούσε την πρώτη συμμετοχή Κυπριακής ομάδας σε Ευρωπαϊκούς ομίλους ενώ αξέχαστη παραμένει σε όλο το φίλαθλο κοινό της Κύπρου και η πρόκριση της “Μεγάλης Κυρίας” επί της Τουρκικής Τράμπζονσπορ το καλοκαίρι του 2005.

Καλωσορίζουμε ξανά τον Τιμούρ Κετσπάγια στην οικογένεια της “Μεγάλης Κυρίας” και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει”.