Το σήκωσε στην Τούμπα ο Ολυμπιακός

Πώς αναδείχθηκε πρωταθλητής ο Ολυμπιακός στην Τούμπα

5582830 1024x685 1

Με buzzer beater του Ρόνι Λόπες (90+8’), ο Ολυμπιακός επικράτησε εντός έδρας του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-2, για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League και πλέον βρίσκεται μια… ανάσα από τη βαθμολογική κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Του 3ου σερί και συνολικά 47ου στην πλούσια ιστορία του συλλόγου του μεγάλου λιμανιού.

Η νίκη των Πειραιωτών απέναντι στους Ηπειρώτες και η ισοπαλία στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα (1-1), άνοιξε τη διαφορά των δύο ομάδων στους 13 βαθμούς, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν πλέον 73 πόντους και τους Ασπρόμαυρους 60. Οι δύο τους κοντράρονται την ερχόμενη Τετάρτη (4/5) στην Τούμπα, στο εξ αναβολής ματς της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League και ο Ολυμπιακός θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει και μαθηματικά τον φετινό τίτλο. Πώς θα γίνει αυτό; Με νίκη ή ισοπαλία.

Εάν η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς κερδίσει στη Θεσσαλονίκη, θα βρεθεί στο +16 από τον Δικέφαλο του Βορρά και θα απομένουν πλέον 4 αγωνιστικές για το φινάλε, στις οποίες είναι αδύνατο μαθηματικά ο ΠΑΟΚ να καλύψει τη διαφορά από τους Ερυθρόλευκους.

Ακόμα όμως και με ισοπαλία στην Τούμπα, ο Ολυμπιακός κατακτά και μαθηματικά τον φετινό τίτλο, αφού η διαφορά των δύο ομάδων θα παραμείνει στους 13 πόντους. Στα τέσσερα τελευταία ματς είναι αδύνατο και πάλι να καλυφτεί μια τόσο μεγάλη διαφορά.

Μόνο εάν κερδίσει ο ΠΑΟΚ θα συνεχιστεί η μάχη του τίτλου, έστω και αν πρόκειται πλέον ουσιαστικά για μια τελειωμένη ιστορία, αφού η διαφορά των δύο ομάδων είναι τεράστια. Υπενθυμίζουμε ότι εκτός από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ο Ολυμπιακός έχει να παίξει επίσης εκτός έδρας με τον Αρη (8/5), εντός έδρας με Παναθηναϊκό (11/5) και ΠΑΟΚ (14/5), αλλά και στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ (17/5).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι εάν δεν το κατακτήσει και μαθηματικά κόντρα στο Δικέφαλο, θα έχει την ευκαιρία να το κάνει στο παιχνίδι που ακολουθεί με τον Αρη στο «Κ. Βικελίδης». Ο Ολυμπιακός εάν επικρατήσει στη συμπρωτεύουσα θα γίνει και τυπικά πρωταθλητής για τη σεζόν 2021-2022, ανεξαρτήτου αποτελέσματος στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, αφού θα απομένουν τρεις αγωνιστικές και η διαφορά τους θα είναι 10 πόντοι.

Το δεδομένο είναι ότι οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται μια… ανάσα από την κατάκτηση του φετινού τίτλου και το μόνο που απομένει είναι πλέον πότε θα αναδειχθούν και επίσημα πρωταθλητές. Αυτό είναι πολύ πιθανό να γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στην Τούμπα…

in.gr