Βραβεύει τους κορυφαίους του 2017

Η μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού, η τελετή βράβευσης των Άριστων Αθλητών της χρονιάς, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 9 Ιανουαρίου στις 20:00, στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία, στην παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και άλλων επισήμων. Στην τελετή, που διοργανώνεται από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου και όπως πάντα τελεί υπό την αιγίδα του ΚΟΑ, θα βραβευτούν οι κορυφαίοι αθλητές, αθλήτριες και ομάδες για το 2017, ενώ θα τιμηθούν άτομα και σωματεία με τις καθιερωμένες τιμητικές διακρίσεις της ΕΑΚ. Ξεχωριστή θέση στη βράβευση θα έχει το Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου, στο οποίο θα απονεμηθεί το Αριστείο της ΕΑΚ, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων ζωής της Σχολής. Με αυτό τον τρόπο, οι αθλητικοί συντάκτες της Κύπρου θα τιμήσουν το μοναδικό εκπαιδευτικό Ίδρυμα το οποίο συνεχίζει ακλόνητο τη λειτουργία του στην κατεχόμενη πατρίδα μας, προσφέροντας μόρφωση στους εγκλωβισμένους μαθητές εδώ και σχεδόν 44 χρόνια.

Τα ονόματα των κορυφαίων αθλητών, αθλητριών και ομάδων της χρονιάς είναι ήδη γνωστά από την 1η Ιανουαρίου και στη σημερινή τελετή θα ανακοινωθεί η σειρά κατάταξής τους. Θα βραβευτούν επίσης, ανάμεσα σε άλλους, ο Νίκος Καρτακούλλης με το έπαθλο «Στέλιος Κυριακίδης», ο Κώστας Σχίζας με το έπαθλο «Εξαίρετης και Μακρόχρονης Προσφοράς» και ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης με το έπαθλο Ήθους. Επίσης, θα τιμηθεί από την ΕΑΚ το Ίδρυμα «Γκολ στη ζωή» για την φιλανθρωπική του δράση στην κοινωνία, ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης θα ανακοινωθεί από κοινού από τον ΚΟΑ και την ΚΟΕ ως πρεσβευτής Fair Play 2018, ενώ στην Εβελίνα Γεωργιάδου θα απονεμηθεί από την επιτροπή «Γυναίκα και Αθλητισμός», το έπαθλο «Μαριάννα Ζαχαριάδη».

Ο πλήρης κατάλογος των βραβεύσεων της ΕΑΚ έχει ως ακολούθως:

ΑΡΙΣΤΕΙΟ ΕΑΚ: Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου

ΑΝΔΡΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Γιώργος Αχιλλέως (σκοποβολή), Παύλος Κοντίδης (ιστιοπλοϊα), Απόστολος Παρέλλης (στίβος), Πιέρος Σωτηρίου (ποδόσφαιρο), Μίλαν Τραϊκοβιτς (στίβος)

ΓΥΝΑΙΚΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Άντρη Ελευθερίου (σκοποβολή), Κυριακή Κουττούκη (ταε κβο ντο), Νεκταρία Παναγή (στίβος), Ταγκμάρα Χάντζλικ (στίβος), Άντρη Χριστοφόρου (ποδηλασία)

ΟΜΑΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΠΟΕΛ (ποδόσφαιρο), Απόλλων (ποδόσφαιρο), Ομόνοια (βόλεϊ)

ΕΠΑΘΛΟ ΗΘΟΥΣ «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ»: Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης (ποδοσφαιριστής)

ΕΠΑΘΛΟ «ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ»: Νίκος Καρτακούλλης (ακαδημαϊκός)

ΕΠΑΘΛΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: Κώστας Σχίζας (ιατρός)

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ 2016-17: ΑΠΟΕΛ

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΜΥΝΑ 2016-17: ΑΠΟΕΛ

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ 2016-17: Ματ Ντάρμπισαϊρ (Ομόνοια)

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Αντώνης Αρέστη (στίβος), Νεόφυτος Νικολάου (σκοποβολή), Καρολίνα Πελενδρίτου (κολύμβηση)

ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΑ ΤΑΛΕΝΤΑ: Μενέλαος Ευσταθίου (τένις), Παναγιώτα Χαραλάμπους (σκοποβολή)

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Κεραυνός Στροβόλου (μπάσκετ), Εθνική ομάδα Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων (floorball), Χαράλαμπος Σωτηρίου (μπόουλιγκ), Ιωάννης Νεάρχου (μπόουλιγκ), Νίκος Καζίνος (μπόουλιγκ)

ΕΙΔΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ: Ίδρυμα «Γκολ στη ζωή»

Η τελετή βράβευσης των Άριστων Αθλητών της χρονιάς είναι εδώ και πολλά χρόνια η κορυφαία στο είδος της στην πατρίδα μας και όπως έχει ήδη αναφερθεί, θα την τιμήσει με την παρουσία του ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Επίσης, έχουν προσκληθεί η πολιτική ηγεσία του τόπου, υπουργοί, βουλευτές, η ηγεσία του ΚΟΑ και της ΚΟΕ, καθώς επίσης αθλητικοί φορείς και πολλοί επίσημοι.

Η ΕΑΚ θα ήθελε, με την ευκαιρία αυτή, να ευχαριστήσει και δημόσια τους δύο μεγάλους χορηγούς της, ΟΠΑΠ και Cytavision, την εταιρεία Hercules, που κατασκευάζει και προσφέρει τα έπαθλα της γιορτής των Άριστων Αθλητών τα τελευταία δεκαοκτώ χρόνια, καθώς επίσης το ΡΙΚ, που θα μεταδώσει απευθείας την εκδήλωση.

Η τελετή θα αρχίσει στις 20:00 και λόγω της ζωντανής μετάδοσης από το ΡΙΚ 2, η ώρα προσέλευσης των τιμώμενων και των προσκεκλημένων είναι 19:30, για καλύτερη οργάνωση της τελετής.

 

Πηγή: goal.com.cy

Ροη Ειδησεων

Αυγόρου: Φεστιβάλ Παιδιού με παιχνίδια και διασκέδαση

Το Φεστιβάλ Παιδιού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19/05 στο Α Δημοτικό Σχολείο Αυγόρου από τις…

17 Μαΐου, 2024

Κύπρος: Υπάλληλος έκλεβε τις εισπράξεις και προϊόντα αρτοποιείου

Στη σύλληψη 46χρονης προχώρησε η Αστυνομία στην Πάφο προς διευκόλυνση των ανακρίσεων για διερευνώμενη υπόθεση…

17 Μαΐου, 2024

Αναστάτωση σε σχολεία μετά από απειλητικά email για βόμβες

Σε κινητοποίηση τέθηκε η Αστυνομία το πρωί της Παρασκευής μετά από απειλητικά email για τοποθέτηση…

17 Μαΐου, 2024

ΗΠΑ: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις στιγμές τρόμου που έζησε η 26χρονη Σίντνεϊ Τόμας στη γέφυρα Clark Memorial Bridge τον…

17 Μαΐου, 2024

Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα μετά από τροχαίο

Ο τραυματισμός πέντε προσώπων είναι ο απολογισμός τροχαίας οδικής σύγκρουσης που συνέβη το βράδυ της…

17 Μαΐου, 2024

Δήμος Δερύνειας: Βραβεύτηκε για δεύτερη χρονιά ως «Πράσινη Πόλη της Κύπρου»

Ο Δήμος Δερύνειας βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά ως "Πράσινη Πόλη της Κύπρου" για το…

17 Μαΐου, 2024