Αυτοκίνητο: Εντυπωσιάζει το νέο Kia Sportage (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το ενδιαφέρον σχεδιαστικά εσωτερικό προσδιορίζεται από τη μεγάλη κυρτή οθόνη

KIA SPORTAGE 2022 5 Kia, Sportage, Αυτοκίνητο

Διαδικτυακή αποκάλυψη για τη νέα γενιά, την πέμπτη κατά σειρά, του παγκόσμιου best seller της Kia, του Sportage, που για πρώτη φορά στην ιστορία του θα έχει και έκδοση ειδικά εξελιγμένη για την Ευρώπη.

KIA SPORTAGE 2022 1 Kia, Sportage, Αυτοκίνητο

Το καινούργιο Sportage λοιπόν ακολουθεί τη νέα φιλοσοφία σχεδίασης Opposites United της Kia, που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στο ηλεκτρικό EV6. Εδώ χαρακτηρίζεται από την Digital Tiger Nose, που αποτελεί την εξέλιξη της γνωστής μάσκας Tiger Nose της Kia και καλύπτει όλο το πλάτος.

KIA SPORTAGE 2022 4 Kia, Sportage, Αυτοκίνητο

Ταυτόχρονα συνδυάζεται με LED φώτα ημέρας που έχουν σχήμα μπούμερανγκ και επεκτείνονται μεταξύ καπό και φτερών. Ταυτόχρονα διαχωρίζουν τους προβολείς από τη μάσκα και δημιουργούν μια φωτεινή ταυτότητα.

Το ενδιαφέρον σχεδιαστικά εσωτερικό προσδιορίζεται από τη μεγάλη κυρτή οθόνη, που ναι μεν δείχνει ενιαία αλλά στην πράξη αποτελείται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την οθόνη του εξελιγμένου συστήματος infotainment. Άλλα χαρακτηριστικά είναι η διχρωμία του ταμπλό, η σχεδίαση των αεραγωγών αλλά και ο περιστροφικός επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου.

KIA SPORTAGE 2022 2 Kia, Sportage, Αυτοκίνητο

Το νέο Kia Sportage θα χρησιμοποιεί το πλαίσιο του Hyundai Tucson, με το οποίο θα μοιράζεται και τους κινητήρες. Βάση θα είναι τα 1.600 κυβικά με ήπια υβριδική υποβοήθηση 48V τόσο για τα σύνολα βενζίνης (150 και 180 ίπποι) όσο και για αυτό του πετρελαίου (136 ίπποι), ενώ η γκάμα θα περιλαμβάνει τόσο υβριδική (230 ίπποι) όσο και plug-in υβριδική έκδοση (265 ίπποι), καθώς και τετρακίνητες εκδοχές.

Το νέο Kia Sportage θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη και στην Κύπρο προς τα τέλη του έτους.

KIA SPORTAGE 2022 7 Kia, Sportage, Αυτοκίνητο