Αυτή είναι η νέα Mercedes GLE

Συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τα νέα μοντέλα της η Mercedes-Benz και τη νέα σχεδιαστική γλώσσα που ακολουθεί. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η νέα GLE, το αυτοκίνητο με το οποίο θα «παίξει» στην κατηγορία των μεγάλων και πολυτελών SUV. Εμπρός, η μεγάλη μάσκα με το τεράστιο αστέρι στο κέντρο της ξεχωρίζει, όπως και ο δυναμικός προφυλακτήρας με τα προστατευτικά μαύρα πλαστικά, που τονίζει τον «περιπετειώδη» χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Δείτε το βίντεο:

Στο πλάι, τα κρύσταλλα των επιβατών χωρίζονται από τα πίσω του χώρου αποσκευών και δημιουργείται ένα αισθητικό «τρικ» που αναδεικνύει την τρίτη κολόνα του οχήματος, ενώ στο πίσω μέρος τα λεπτά φωτιστικά σώματα και οι νίκελ λεπτομέρειες του προφυλακτήρα είναι τα highlights. Η καμπίνα της νέας GLE, είναι μια άλλη ιστορία. Φυσικά και περιμένεις διάχυτη πολυτέλεια και εντυπωσιακή όψη από μια κορυφαία Mercedes-Benz, όμως η φίρμα ξεπέρασε τον εαυτό της.

Mercedes Benz GLE 2020 800 01 GLE, Mercedes-Benz

Το μοτίβο των δύο οθονών, μια για τον πίνακα οργάνων και μια για το κεντρικό σύστημα πολυμέσων, ακολουθείται και στη GLE, ενώ το νέο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών δένει με το σύνολο. Η φαρδιά κεντρική κονσόλα φροντίζει ώστε οδηγός και συνοδηγός να έχουν το δικό τους ανεξάρτητο χώρο και χαμηλότερα, βλέπουμε τα όργανα ελέγχου του infotainment. Οι χώροι για τους επιβάτες είναι μεγαλύτεροι από την προηγούμενη γενιά του μοντέλου χάρη στο μεγαλύτερο μεταξόνιο. Ο χώρος για τα πόδια των πίσω έχει μεγαλώσει κατά 6,9 ολόκληρα εκατοστά και για τα κεφάλια τους, έχουν 3,3 εκατοστά περισσότερο «αέρα».

Mercedes Benz GLE 2020 800 1a GLE, Mercedes-Benz

Αν αναρωτιέστε για το πορτμπαγκάζ, είναι ένα πραγματικό… σπήλαιο με 825 λίτρα χωρητικότητας, που φτάνει έως και τα 2.055 λίτρα με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα και επίσης, θα διατίθεται και ως επταθέσια! Μάλιστα, η GLE «φορτώνεται» και ευκολότερα, χάρη στην αερανάρτηση που μπορεί να χαμηλώσει το κατώφλι έως και 4 πόντους. Οι κινητήρες του μεγάλου SUV της Mercedes δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, εκτός από έναν. Πρόκειται για το μοτέρ λανσαρίσματος με τον εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα των 367 ίππων και ένα σύστημα ηλεκτρικής υποβοήθησης με boost 22 ίππων, όταν χρειάζονται.

Mercedes Benz GLE 2020 800 2a GLE, Mercedes-Benz

Η γερμανική μάρκα τόνισε ότι στο μέλλον θα προστεθούν τετρακύλινδρα σύνολα βενζίνης και ντίζελ, μια επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση (Plug-In Hybrid) καθώς και οκτακύλινδρες εκδοχές για την κορυφή. Το 9άρι αυτόματο κιβώτιο είναι κοινός παρονομαστής για όλες τις εκδόσεις, όπως και η τετρακίνηση 4MATIC, όμως η τελευταία θα έχει διαφορετικό τρόπο λειτουργίας στα τετρακύλινδρα σύνολα με transfer case που θα μεταδίδει τη ροπή «κλειδωμένη» σε σταθερή αναλογία 50:50 εμπρός και πίσω. Αντιθέτως, τα εξακύλινδρα και οκτακύλινδρα θα έχουν διαφορετικό transfer case με πολύδισκο συμπλέκτη και κατανομή ροπής από 0% έως 100% από άξονα σε άξονα.

Mercedes Benz GLE 2020 800 2b GLE, Mercedes-Benz

Οι λάτρεις της τεχνολογίας, δεν θα μείνουν ασυγκίνητοι από τη νέα GLE. Ο ενεργός έλεγχος απόστασης στην κυκλοφοριακή συμφόρηση θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται αυτόνομα στα μποτιλιαρίσματα, έως τις ταχύτητες των 60 χλμ./ώρα, ενώ όταν η GLE σταματήσει στην κίνηση, θα μπορεί να ξεκινήσει μετά και πάλι από μόνη της, αναλαμβάνοντας παράλληλα και τον έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης. Η Mercedes-Benz, επιστράτευσε την τεχνολογία για να υπηρετήσει και την άνεση.

Mercedes Benz GLE 2020 800 2e GLE, Mercedes-Benz

Υπάρχουν αισθητήρες που αντιλαμβάνονται τον τύπο του οδοστρώματος κίνησης και ρυθμίζει κατάλληλα τις αναρτήσεις, όπως και το E-Active Body Control που ελέγχει την απόσβεση κάθε τροχού ξεχωριστά για τον περιορισμό των κλίσεων του αμαξώματος στις στροφές. Τέλος, το σύστημα πολυμέσων MBUX που είδαμε στη νέα A-Class, παίρνει θέση και στη GLE. Αυτό σημαίνει έλεγχο μέσω χειρονομιών, φωνητικών εντολών με το “Hey Mercedes” και εξαιρετικά επίπεδα συνδεσιμότητας με smartphone. Η νέα GLE θα κατασκευάζεται στις ΗΠΑ, θα κάνει επίσημο ντεμπούτο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τον Οκτώβρη και θα είναι διαθέσιμη από το τέλος του Φθινοπώρου.

Mercedes Benz GLE 2020 800 35 GLE, Mercedes-Benz