H Sony προχωρά το αυτοκίνητό της και ψάχνει συνεργάτες

Apple, Χiaomi, LG, Foxconn, Alibaba και Huawei αναμένεται να μπουν στο παιχνίδι της παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων

SONY CAR 1 Sony, Αυτοκίνητο, ηλεκτρικο αυτοκινητο, Νεό Αυτοκίνητο

Παρόλο που αρχικά είχε λεχθεί πως η Sony δεν σχεδιάζει να μπει στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Και αυτό γιατί ο ιαπωνικός γίγαντας των ηλεκτρονικών αφενός ανακοίνωσε τη δημιουργία του ειδικού τμήματος Sony Mobility και αφετέρου αναζητά συνεργάτες προκειμένου να προχωρήσει στην παραγωγή του.

Στόχος της εταιρείας είναι να μετατρέψει τα αυτοκίνητα από οχήματα μεταφοράς σε χώρους ψυχαγωγίας, ενώ χαρακτηριστική είναι η δήλωση του zumi Kawanishi, ο οποίος από την Sony AI Robotics μετακινήθηκε στη Sony Mobility και είπε πως «η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση είναι αντίστοιχη με αυτήν από τα απλά τηλέφωνα στα smartphones».

SONY CAR 2 Sony, Αυτοκίνητο, ηλεκτρικο αυτοκινητο, Νεό Αυτοκίνητο

Η Sony παρουσίασε στις αρχές του μήνα στη CES στο Λας Βέγκας το δεύτερο ηλεκτρικό της πρωτότυπο. Το SUV Vision S-02 που, όπως και το S-01 που είχε κάνει την εμφάνισή του στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2022, έχει κατασκευαστεί σε συνεργασία με τη Magna Steyr στην Αυστρία καθώς και με τη συμμετοχή προμηθευτών όπως οι Bosch και Valeo.

SONY CAR 3 Sony, Αυτοκίνητο, ηλεκτρικο αυτοκινητο, Νεό Αυτοκίνητο

Η κανονική παραγωγή τους πάντως απαιτεί πολύ μεγάλες επενδύσεις για την κατασκευή εργοστασίου και αυτός είναι ο λόγος που η ιαπωνική εταιρεία αναζητά συνεργάτες. Φυσικά από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πάντως στο χορό αναμένεται να μπουν και άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί με πρώτη και καλύτερη την Χiaomi, ενώ στο κάδρο είναι και οι Apple, LG, Foxconn, Alibaba και Huawei.