Honda CR-V 2018: Νέα γενιά για το παγκόσμιο best seller της Honda

Honda CR V EU Version 2019 1280 01 Honda, Αυτοκίνητο

Από το 1995 που παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά του, το Honda CR-V εξελίχθηκε σε παγκόσμιο best-seller στην κατηγορία των SUV χαρίζοντας αναρίθμητες πωλήσεις και σωρεία βραβείων στο Ιαπωνικό εργοστάσιο. Η πρόσφατη ανανέωση του το καθιστά ανάμεσα τους πρωταγωνιστές της κατηγορίας διαθέτοντας μοναδικά χαρακτηριστικά, σειρά προηγμένων τεχνολογιών αλλά και μεγαλύτερες διαστάσεις σε σχέση με τον προκάτοχο του.

Honda CR V EU Version 2019 1280 02 Honda, Αυτοκίνητο

Το νέο Honda CR-V διατηρεί τη γνώριμη σιλουέτα του προσφέροντας περισσότερα μοντέρνα και συνάμα δυναμικά στοιχεία. Ξεχωρίζουν οι μεγαλύτεροι θόλοι των τροχών, οι πιο έντονες καμπύλες στο καπό και τα διαφορετικά πίσω πλαϊνά πάνελ. Την παράσταση κλέβουν τα LED φωτιστικά σώματα που αγκαλιάζουν τις γωνίες του αμαξώματος και παρουσιάζονται σαν μια προέκταση της κεντρικής μάσκας του αυτοκινήτου. Βασική διαφορά και η αύξηση του μεταξονίου κατά 30mm, κάτι που δημιουργεί περισσότερο χώρο στο εσωτερικό, αλλά κάνει το SUV πιο μυώδες, με τους τροχούς τοποθετημένους στα άκρα του αμαξώματος. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο μπροστινός αεραγωγός διαθέτει το σύστημα Active Shutter Grille της Honda για βελτίωση της κατανάλωσης.

Honda CR V EU Version 2019 1280 04 Honda, Αυτοκίνητο

Το σύστημα είναι προγραμματισμένο να κρατά τις γρίλιες κλειστές όσο γίνεται περισσότερο, ακόμα και κατά την οδήγηση στην πόλη, για βελτιωμένες αεροδυναμικές επιδόσεις. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από οκτώ εξωτερικές αποχρώσεις αμαξώματος και τρις διαφορετικές διαστάσεις ζαντών (17, 18 και 19 ιντσών), ανάλογα με τον εξοπλισμό, ενώ οι κορυφαίες εκδόσεις θα εφοδιάζονται με μία πανοραμική ηλιοροφή, στάνταρ. Οι ελαφρώς μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις του νέου CR-V, το μακρύτερο μεταξόνιο και το μεγαλύτερο πλάτος προσφέρουν αισθητά μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό. Ένας χώρος που χαρακτηρίζεται από την εργονομία, την ποιότητα κατασκευής αλλά και την πληθώρα κορυφαίων τεχνολογιών άνεσης και ασφάλειας, ενώ προσφέρει για πρώτη φορά προαιρετική επταθέσια διάταξη για τα βενζινοκίνητα AWD μοντέλα.

Honda CR V EU Version 2019 1280 03 Honda, Αυτοκίνητο

Μπροστά από τον οδηγό υπάρχει τώρα μόνο μία κεντρική οθόνη αφής 7 ιντσών που είναι ορατή μέσα από το τιμόνι ενώ η διάταξη των χειριστηρίων έχει επίσης απλουστευτεί με το λογισμικό δεύτερης γενιάς του Honda Connect στο νέο CR-V προσφέρει αναβαθμισμένη, διαισθητική λειτουργία και πλήρη ενσωμάτωση smartphone μέσω Apple CarPlay και Android Auto.

Η βέλτιστη αξιοποίηση χώρου υπογραμμίζεται από την ευρυχωρία που προσφέρει σε όλους τους επιβάτες, και από το φαρδύτερο, βαθύτερο χώρο αποσκευών με μεγαλύτερη επιφάνεια φόρτωσης. Ένα νέο πάτωμα του χώρου αποσκευών δύο θέσεων επιτρέπει τη δημιουργία μιας επίπεδης επιφάνειας για μακρύτερα αντικείμενα, ενώ μία hands-free ηλεκτρική πίσω πόρτα διευκολύνει την πρόσβαση για φόρτωση.

Honda CR V EU Version 2019 1280 05 Honda, Αυτοκίνητο

Το νέο CR-V θα εφοδιάζεται με το νέο βενζινοκινητήρα της Honda στα 1.5 λίτρα VTEC Turbo με 193 ίππους και 243 Nm ροπής (200-5000 στροφές) και θα προσφέρεται με αυτόματο κιβώτιο CVT. Ένας κινητήρας που προσφέρει ένα εντυπωσιακό συνδυασμό ισχύος και απόδοσης περιλαμβάνοντας πολυάριθμες τεχνολογίες για την επίτευξη βέλτιστης οδηγησιμότητας και επιδόσεων. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στη γκάμα προστίθεται για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου και ένα υβριδικό CR-V. Θα διαθέτει ένα σύστημα κινητήρων i-MMD (Intelligent Multi-Mode Drive) που περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα, ένα 2.0L i-VTEC τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα κύκλου Atkinson για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και ελκτικής ισχύος, αλλά και έναν ανεξάρτητο ηλεκτροκινητήρα-γεννήτρια.