Nέο Suzuki Jimny, το προσιτό αυθεντικό όχημα εκτός δρόμου

jimnynew1

Δεν υπάρχει άλλο μοντέλο με τόσο χαμηλή τιμή και αυθεντικές off road ικανότητες αυτή τη στιγμή στην αγορά, πέρα από το Suzuki Jimny. Το ιαπωνικό 4×4 έχει καταγράψει πολύ καλές πωλήσεις στη χώρα μας και ουσιαστικά έχει αλλάξει ελάχιστα τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Φέτος έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και η Suzuki έκανε το μεγάλο βήμα παρουσιάζοντας την ολοκαίνουργια γενιά του, για την οποία επέλεξε ένα τετραγωνισμένο σχήμα ανάμεσα στο cult Suzuki Samurai και στη θηριώδη Mercedes G-class.

jimnynew2

Το νέο Jimny θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο τη…σταδιοδρομία του στην Ελλάδα και εφοδιάζεται με ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων με 102 ίππους και 130 Nm ροπής σε συνδυασμό είτε με ένα πεντάρι μηχανικό σασμάν είτε με ένα τεσσάρι αυτόματο. Η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 145 χλμ./ώρα με το χειροκίνητο κιβώτιο και τα 140 χλμ./ώρα με το αυτόματο, αν και για το λιλιπούτειο τζιπάκι της Suzuki περνούσαν οι επιδόσεις ανέκαθεν σε δεύτερη μοίρα.

jimnynew3

Αυτό που ενδιέφερε πάντα τους φίλους του ήταν οι εκτός δρόμου ικανότητες του Jimny, τις οποίες θα εξακολουθήσει να διαθέτει σε αφθονία και το μοντέλο νέας γενιάς χάρη στην στάνταρ τετρακίνηση και στη δυνατότητα υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων του σαζμάν.

jimnynew6

Οι τιμές του νέου Jimny ξεκινάνε στην Ελλάδα από τα προσιτά επίπεδα των 16.270€ στην έκδοση GL και η κορυφαία εξοπλισμένη GLX ξεκινάει από τις 17.670€. Η τελευταία εφοδιάζεται με φώτα LED, αυτόματο κλιματισμό και ζάντες αλουμινίου, ενώ τα θερμαινόμενα καθίσματα, τα αυτόματα φώτα και οι αισθητήρες βροχής για τους υαλοκαθαριστήρες, περιλαμβάνονται ήδη στη βασική έκδοση!

jimnynew4