To Aygo X είναι το μικρότερο SUV της Toyota

Το μικρό μοντέλο της Toyota με άερα... SUV

TOYOTA AYGO X 2021 1 Toyota, Αυτοκίνητο, Νεό Αυτοκίνητο

Η Toyota είχε δείξει με σαφήνεια τις προθέσεις της αναφορικά με το πιο μικρό μοντέλο της γκάμας της από την παρουσίαση του πρωτότυπού του που έχει έντονη την αύρα ενός SUV.

Το ίδιο ισχύει και για το μοντέλο παραγωγής, το Aygo X, που διαφοροποιείται ελάχιστα από το concept και δείχνει πραγματικά φρέσκο και ελκυστικό. Ταυτόχρονα δείχνει αλλά και είναι σημαντικά πιο μεγάλο από τον προκάτοχό του, μιας και το μήκος του έχει αυξηθεί κατά 23,5(!) εκατοστά φτάνοντας συνολικά τα 3,70 μέτρα

TOYOTA AYGO X 2021 3 Toyota, Αυτοκίνητο, Νεό Αυτοκίνητο

Αντίστοιχη (+10 εκατοστά) είναι και η αύξηση του πλάτους, ενώ μεγαλύτερο κατά 90 ολόκληρα χιλιοστά είναι και το μεταξόνιο που έχει φτάσει τα 2.430 χιλιοστά και φυσικά κολακεύει και τους χώρους στο εσωτερικό του Aygo X.

TOYOTA AYGO X 2021 4 Toyota, Αυτοκίνητο, Νεό Αυτοκίνητο

Οι τιμές αυτές πάντως ήταν αναμενόμενες από τη στιγμή που η βάση είναι το πλαίσιο του Yaris.

TOYOTA AYGO X 2021 6 Toyota, Αυτοκίνητο, Νεό Αυτοκίνητο

Ενδεικτικό για το τελευταίο είναι το πορτμπαγκάζ των συνολικά 231 λίτρων (+60 λίτρα) που τοποθετεί το Aygo X στην κορυφή της κατηγορίας του στο συγκεκριμένο τομέα. Τη στιγμή που ο χώρος αποσκευών ήταν το σημείο που υστερούσε σημαντικά η προηγούμενη γενιά.

TOYOTA AYGO X 2021 20 Toyota, Αυτοκίνητο, Νεό Αυτοκίνητο

Αναβαθμισμένο, νεανικό και ψηφιακό στις πιο πλούσιες εκδόσεις είναι και το εσωτερικό, μιας και σε αυτές υπάρχει στο κέντρο του ταμπλό μια οθόνη αφής 9,0 ιντσών. Μεγάλη είναι και η οθόνη του trip computer στον πίνακα οργάνων πάνω από την οποία υπάρχει ένα αναλογικό ταχύμετρο, ενώ ο εξοπλισμός μπορεί να περιλαμβάνει από πολλά συστήματα υποβοήθησης μέχρι και θέση ασύρματης φόρτισης για smartphone.

TOYOTA AYGO X 2021 16 Toyota, Αυτοκίνητο, Νεό Αυτοκίνητο

To Toyota Aygo X είναι διαθέσιμο με έναν και μοναδικό κινητήρα, τον τρικύλινδρο ατμοσφαιρικό των 1.000 κυβικών της ιαπωνικής εταιρείας. Που αποδίδει 72 ίππους και 93 Nm, συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων είτε με αυτόματο τύπου CVT.

TOYOTA AYGO X 2021 17 Toyota, Αυτοκίνητο, Νεό Αυτοκίνητο

Η τελική ταχύτητα φτάνει μέχρι και τα 158 χλμ./ ώρα, η επίσημη κατανάλωση είναι 4,7 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων 107 γραμμάρια το χιλιόμετρο.

TOYOTA AYGO X 2021 2 Toyota, Αυτοκίνητο, Νεό Αυτοκίνητο

Το νέο Toyota Aygo X θα είναι στην Κύπρο την ερχόμενη άνοιξη και η τιμή του θα είναι ανάλογη της τρέχουσας του βασικού Yaris.