Tο νέο Honda HR-V έχει ενδιαφέρουσα εμφάνιση και εξελιγμένη υβριδική τεχνολογία (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το HR-V της καινούργιας γενιάς έχει φρέσκο σχήμα και ελαφρώς πιο τονισμένα στοιχεία SUV

HONDA HR V 4 Honda, HR-V

Copy of ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΧΑΜΠΟΥΛΛΑΣ 1 Honda, HR-V

Με το νέο H-RV e:HEV, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, η Honda επανατοποθετείται στα κόμπακτ SUV, τόσο σε ότι αφορά την αισθητική όσο και την τεχνολογία.

Έτσι λοιπόν το HR-V της καινούργιας γενιάς έχει φρέσκο σχήμα, ελαφρώς πιο τονισμένα στοιχεία SUV χάρη στην αυξημένη κατά 10 χιλιοστά απόστασή του από έδαφος αλλά και τις ζάντες των 18 ιντσών, κάποιες επιρροές από κουπέ και μια εμφατική μάσκα στο χρώμα του αμαξώματος.

HONDA HR V 5 Honda, HR-V

Ταυτόχρονα έχει δοθεί προσοχή και στην αεροδυναμική για χάρη τόσο της μείωσης της κατανάλωσης και της εκπομπής αλλά και για χάρη της πολιτισμένης λειτουργίας.

HONDA HR V 1 Honda, HR-V
Honda HR-V e:HEV 2021

Στο σύγχρονο εσωτερικό δεσπόζει η ελεύθερη οθόνη αφής των 9,0 ιντσών του συστήματος infotainment στο κέντρο του ταμπλό -ο πίνακας οργάνων ενσωματώνει οθόνη 7,0 ιντσών- ενώ υπάρχει και ένα εξελιγμένο σύστημα αεραγωγών για τον κλιματισμό. Φυσικά δεν λείπει ούτε η επιφάνεια ασύρματης φόρτισης smartphone ούτε οι θύρες USB, μαζί με όλες τις δυνατότητες διασύνδεσης αλλά και τα συστήματα υποβοήθησης του Honda Sensing.

HONDA HR V Honda, HR-V

Οι χώροι στο εσωτερικό είναι μεγαλύτεροι σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, ενώ το παρόν δηλώνουν και τα πίσω Magic Seats με τις πολλές και πρακτικές ρυθμίσεις.

Το σύστημα πρόωσης αποτελείται από δύο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες συνδεδεμένους με ένα βενζινοκινητήρα i-VTEC 1.500 κυβικών και αποδίδει ισχύ 96 kW (131 PS) και ροπή 253 Nm. Το σύστημα e:HEV περιλαμβάνει τρεις λειτουργίες, που επιλέγονται αυτόματα ανάλογα με τις απαιτήσεις. Για βέλτιστη απόδοση, το HR-V εκκινεί με ηλεκτρική λειτουργία περνώντας ομαλά σε υβριδική λειτουργία, όταν ο οδηγός πατά περισσότερο το γκάζι, ενώ ο κινητήρας βενζίνης χρησιμοποιείται περισσότερο κατά την οδήγηση σε υψηλότερες, πιο σταθερές ταχύτητες.

HONDA HR V 7 Honda, HR-V

Επίσης υπάρχουν τρία προγράμματα οδήγησης, τα Sport, Normal και Econ, ενώ το πρόσθετο drive mode B μπορεί να επιλέγεται μέσω του επιλογέα σχέσεων για ισχυρότερη ανάκτηση ενέργειας και μία πιο «ηλεκτρική» αίσθηση.

Το νέο HR-V e:HEV θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη στα τέλη του 2021.

HONDA HR V 6 Honda, HR-V