Eurovision: Απόψε ο Α’ ημιτελικός με τη συμμετοχή της Ελλάδας

Τα βλέμματα των φίλων της Eurovision είναι φέτος στραμμένα στο Τορίνο

436368509d5ba1761a2983afb3272aef

Τα βλέμματα των φίλων της Eurovision είναι φέτος στραμμένα στο Τορίνο καθώς από τις 10 ως και τις 14 Μαΐου θα διεξαχθεί ο 66ος ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού.

Απόψε στις 22:00 ξεκινά η πρώτη φάση του διαγωνισμού και παρά τα πολλά τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισαν αρκετές αποστολές, η σκηνή του Pala Olimpico είναι έτοιμη να υποδεχθεί τις πρώτες 17 χώρες, οι οποίες συμμετέχουν στον Α’ Ημιτελικό, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.
Η Αμάντα Γεωργιάδη, η οποία εκπροσωπεί την Ελλάδα εμφανίζεται στην 15η θέση με το τραγούδι «Die Together». Πρόκειται για μια συναισθηματική και δυναμική μπαλάντα, που αφηγείται μια αληθινή ιστορία αγάπης.

To who is who της ελληνικής αποστολής

Τη σκηνοθεσία της εμφάνισης στη σκηνή έχει επιμεληθεί ο Φωκάς Ευαγγελινός. Η Σίλια Κριθαριώτη έχει δημιουργήσει το ρούχο της Αμάντας και ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού. Τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb.

Η θέση της Ελλάδας στα στοιχήματα

Λίγες ώρες πριν τον πρώτο ημιτελικό τα στοιχήματα έχουν πάρει «φωτιά». Ήδη η Ελλάδα με το «Die Together» έχουν αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές και τα στοιχήματα «δίνουν» τη χώρα στη 2η θέση με εύκολη πρόκριση στον τελικό.

Η Ελλάδα διαγωνίζεται σε αρκετά πλεονεκτική θέση καθώς εμφανίζεται στη 15η θέση από τις δεκαεφτά χώρες που διαγωνίζονται συνολικά το βράδυ της Τρίτης στον Α’ Ημιτελικό της Eurovision.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών

Η σειρά εμφάνισης των χωρών είναι: Αλβανία, Λετονία, Λιθουανία, Ελβετία, Σλοβενία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Μολδαβία, Πορτογαλία, Κροατία, Δανία, Αυστρία, Ισλανδία, Ελλάδα, Νορβηγία, Αρμενία.

protothema.gr